Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ
Συντονιστής: Συντονιστές
Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ
Παγκοσμια ημερα ατομων με αναπηρια σημερα.Ερωτημα προς ολους:
Εχουν τα ατομα με αναπηρια την σωστη αντιμετωπιση απο τους αλλους και απο την ελληνικη πολιτεια; κι αν οχι γιατι; ποιες ειναι οι προτασεις σας;
Εχουν τα ατομα με αναπηρια την σωστη αντιμετωπιση απο τους αλλους και απο την ελληνικη πολιτεια; κι αν οχι γιατι; ποιες ειναι οι προτασεις σας;
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
ΟΧΙ ειμαι ΑμεΑ!andriyian έγραψε:Εισαι της παγκοσμιοποιησης κι εσυ;
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ
Η αναπηρία είναι (κατά τη γνώμη μου μεγάλος) σταυρός που δίνει ο Θεός στους ανθρώπους για λόγους που αυτός ξέρει . Άσε τη πολιτεία, μην την ξανα αναφέρεις . Όποιος μπορεί ας πηγαίνει σε ιδρύματα όπως στο άσυλο ανιάτων στην οδό Αγίας Ζώνης κοντά στη Πλατεία Αμερική , για να κάνει παρέα στους δύσμοιρους ανθρώπους. Προσοχή γιατί πολλοί από αυτούς είναι φρικτά παραμορφωμένοι εκ γεννετής ώστε να μην υπάρξουν λυποθυμίες . Δεν έχουν ανάγκη από ρούχα χρήματα η φάγητα ( μακάρι να "καθαρίζαμε" τόσο εύκολα ) . Έχουν ανάγκη από παρέα κάθε τόσο .PRETORIAN έγραψε:Παγκοσμια ημερα ατομων με αναπηρια σημερα.Ερωτημα προς ολους:
ΠΡΕΤΟΡΙΑΝ μουandriyian έγραψε:Εισαι της παγκοσμιοποιησης κι εσυ;
Σου υπενθυμίζω πως υπάρχει μια μεγάλη προκατάληψη και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Τσουβάλιασμα σε ότι έρχετε από το εξωτερικό
Οι παγκόσμιες ημέρες δεν θα βρουν εδώ κάποιον να συμφωνεί στην ύπαρξή τους
Εγώ θα σου πω όμως απλά πως καλό είναι να έχουμε στο νου μας που και που έστω και σαν απλή αναφορά κάποιες παγκόσμιες ημέρες για να μας υπενθυμίζουν κάποια θέματα , όπως της καταστροφής του πλανήτη , όπως παγκόσμιες μέρες κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού , κατά της βίας των γυναικών , και άλλες πολλές
Σίγουρα δεν αντικαθιστούν καμμία μέρα Αγίου στις συνειδήσεις μας , και αν είμαστε πιστοί Χριστιανοί δεν έχουμε ανάγκη κάποια παγκόσμια υπενθύμιση για να σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας
Αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλό να μας έρχετε στο νου μας και μια άλλη οπτική γωνία που δεν έχουμε ποτέ φανταστεί
Καλή δύναμη και σε συγχαίρω για τη δύναμή σου και την ευγένειά σου
Ο Θεός να σε έχει καλά
Οσο αφορά το θέμα το συγκεκριμένο , δεν είμαστε χώρα που νομίζω ότι κάνει ότι μπορεί για τα ΑΜΕΑ
Το βλέπουμε στους δρόμους της Αθήνας γενικότερα πως είναι τα πεζοδρόμιά μας και οι δρόμοι μας και πως είναι γενικά η συμπεριφορά μας όταν πιάνουμε με το αυτοκίνητο θέσεις παρκαρίσματος που είναι φτιαγμένες ειδικά για ΑΜΕΑ
Καλή Σαρακοστή
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

Αρκει να ερθουμε στη θεση των ανθρωπων αυτων με ειδικες αναγκες για να καταλαβουμε τι σημαινει αναπηρια. Εχω πλακωθει στο ξυλο με αλλον επειδη έκανε αστειο με αναπηρο.
Η ρημαδα η ζωη δεν ξερεις πως τα φερνει. Σημερα ειμαστε καλα και αυριο δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει!
Νομιζω πως η πολιτεια κανει κατι,αλλα δεν φτανει.
Η ρημαδα η ζωη δεν ξερεις πως τα φερνει. Σημερα ειμαστε καλα και αυριο δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει!
Νομιζω πως η πολιτεια κανει κατι,αλλα δεν φτανει.
Μην ξεχνας ομως φιλε μου οτι ΑΜΕΑ ειναι και τα ατομα με κινητικες δυσλειτουργιες. οχι μονο οι νοητικες περιπτωσεις. Δεν ειναι για λυπηση.ουτε με το να πας να τα επισκεφθεις θα βγαλεις την υποχρεωση σου σαν καλος Χριστιανος.Εδω χρειαζεται αλλαγη νοοτροπιας ως προς το θεμα αυτο.
-
PerlMaster
- Έμπειρος Αποστολέας

Παντως οχι με ευχολογια και ' δειγματα' συμπονοιας αδελφε μου. Οσο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αυτη ειναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ και ο νοων νοειτωPerlMaster έγραψε:Κούνια που σε κούναγε μετα συγχωρήσεως ... Από το καναπέ φίλε δε γίνεται Ορθοδοξία .Δεν ειναι για λυπηση.ουτε με το να πας να τα επισκεφθεις θα βγαλεις την υποχρεωση σου σαν καλος Χριστιανος.Εδω χρειαζεται αλλαγη νοοτροπιας ως προς το θεμα αυτο.
Re: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ
Όποιος μπορεί ας πηγαίνει σε ιδρύματα όπως στο άσυλο ανιάτων στην οδό Αγίας Ζώνης κοντά στη Πλατεία Αμερική , για να κάνει παρέα στους δύσμοιρους ανθρώπους. Προσοχή γιατί πολλοί από αυτούς είναι φρικτά παραμορφωμένοι εκ γεννετής ώστε να μην υπάρξουν λυποθυμίες . Δεν έχουν ανάγκη από ρούχα χρήματα η φάγητα ( μακάρι να "καθαρίζαμε" τόσο εύκολα ) . Έχουν ανάγκη από παρέα κάθε τόσο .[/quote]
Είναι πάρα πολύ σωστή η τοποθέτηση αυτή. Το να δώσει κανείς χρήματα είναι μάλλον εύκολο. Το δύσκολο είναι να δώσουμε κάτι από τον εαυτό μας. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι θα έπρεπε κάθε χριστιανός να αφιερώνει έστω μία (1) ώρα την εβδομάδα στο να κάνει παρέα και να δίνει κουράγιο σε ανθρώπους. Πόσες ατελείωτες ώρες σπαταλούμε σε άσχετα και επιβλαβή για την ψυχή μας πράγματα. Μία απλώς ώρα δεν είναι τίποτα. Δεν βγάζεις καμία υποχρέωση. Το σίγουρο είναι ότι βελτιώνεσαι και σαν άνθρωπος. Το κέρδος είναι δικό μας.
Perlmaster, έχεις κάνει ποτέ κάτι τέτοιο ? Αν ναι, πες μας τις εμπειρίες σου και τη συμβουλή σου. Θα ήθελα να το προσπαθήσω, αν και φοβάμαι ότι θα είμαι λίγη στο να συμπαρασταθώ στον οποιονδήποτε.
Είναι πάρα πολύ σωστή η τοποθέτηση αυτή. Το να δώσει κανείς χρήματα είναι μάλλον εύκολο. Το δύσκολο είναι να δώσουμε κάτι από τον εαυτό μας. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι θα έπρεπε κάθε χριστιανός να αφιερώνει έστω μία (1) ώρα την εβδομάδα στο να κάνει παρέα και να δίνει κουράγιο σε ανθρώπους. Πόσες ατελείωτες ώρες σπαταλούμε σε άσχετα και επιβλαβή για την ψυχή μας πράγματα. Μία απλώς ώρα δεν είναι τίποτα. Δεν βγάζεις καμία υποχρέωση. Το σίγουρο είναι ότι βελτιώνεσαι και σαν άνθρωπος. Το κέρδος είναι δικό μας.
Perlmaster, έχεις κάνει ποτέ κάτι τέτοιο ? Αν ναι, πες μας τις εμπειρίες σου και τη συμβουλή σου. Θα ήθελα να το προσπαθήσω, αν και φοβάμαι ότι θα είμαι λίγη στο να συμπαρασταθώ στον οποιονδήποτε.