Μια πρόταση (κλείσιμο τηλεόρασης)

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
kondelissa
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από kondelissa »

Χαίρετε άπαντες!Τηλεόραση έβλεπα κάποτε πολύ.Εδώ και 5 χρόνια καθόλου.Είχα και στο παρελθόν διακόψει την τηλοψία για άλλα 2 χρονάκια.΄Οπου κι αν το πω με κοιτούν με απορία,ίσως και θαυμασμό.Ενημερώνομαι μέσω ραδιοφώνου και διαδικτύου και έχω κολημμένη την βελόνα του ραδιοφώνου στο Ρ.Σ. της εκκλησίας της Ελλάδος.Καλή απεξάρτηση σε όσους το παλεύουν.Πάντως δεν είμαι κα
θόλου σίγουρη για το εάν έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος. :roll:
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Εγω δεν εκανα καμια προσπαθεια να την κοψω την TV.
Καποια στιγμη αρχισα να βλεπω ολο και ποιο λιγο, ωσπου τωρα βλεπω ελαχιστα μονο κανενα ποδοσφαιρο, η κανενα ντοκυμαντερ ποιο πολυ, 2 ωρες την εβδομαδα περιπου συνολο και πολυ λεω.
Τυχαινω και εγω σε παρεες και μου λενε για διαφορα σηριαλ και εγω δεν εχω ιδεα, ενας φιλος μου μου ελεγε προχτες για το prison break & του ελεγα τι ειναι αυτο ? τηλεπαιχνιδι ?
Παντως δεν την εκοψα απο χριστιανικης πλευρας :laughing4:, δεν ειχε τιποτα καλο, ολα ειναι απο ΜΑΠΑ εως να μην πω.... :D :D :D :D :D

Ουτε για να περασει η ωρα δεν ειναι η TV.
Κανω και εγω καμια βολτα με τις μηχανες μου. :partyman:
kalamaria
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από kalamaria »

Καλά... όλοι με τις μηχανές; Εγώ με το παπάκι έμεινα! Κάτσε... κάπου δε λένε να βοηθάμε τους τριγύρο μας σε απλή μετάφραση... ε; ε;;; Ε πάνος0... αστειεύομαι φυσικά! Ναι η τηλεόραση έχει χαλάσει γενικά με τα σημερινά προγράμματα! Εξάλλου και ο κόσμος την έχει βαρεθεί γιατι την θεωρεί δεδομένη! Γενικά υ εποχή της τηλεόρασης περνάει... με την έννοια τον καναλιών! Τώρα κυριαρχούν οι ταινίες DVD κλπ. Προσοχή, ο διάβολος κάνει την δουλειά του μέσα απο τις ταινίες το ραδιόφωνο το ίντερνετ... παντού. Οπότε δεν είναι θέμα τηλεόρασης μόνο, αλλά γενικά πως ζούμε και κινούμαστε!

Κάπου λέει ότι ο Χριστούλης πήγε στην έρημο και εκεί του εμφανίστηκε ο διάβολος και του έταζε (του έδινε) τη ΓΗ ως αντάλλαγμα. Συμπερένουμε ότι η ΓΗ οπότε ανήκει στον διάβολο. Ε; Διαφωτίστε με!

Με βάση το παραπάνω, δεν είναι θέμα συγκεκριμένων πραγμάτων! Αλλά της καλλιέργιας της ψυχής του ανθρώπου και τις ενέργειες του.

Όλο το παραπάνω είναι ένα σκεπτικό (...ακόμα.!
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην κόψει κανείς την τηλεόραση.
Υπάρχουν πολλές λύσεις το τι θα κάνεις χωρίς τηλεόραση.
Από εμένα να σας πω ότι απο τότε που την έκοψα, βρήκα την υγεία μου.
Αλήθεια είναι μια ωραία αίσθηση και ΚΥΡΙΩΣ όταν βγαίνεις από μια κατάσταση και μετά απλώς παρατηρείς σε τι ήσουν μέσα απορείς.
Την βρομιά και την μπόχα δεν την καταλαβαίνεις πρίν, αλλά όταν έχεις φύγει και μετά απλά τα βλέπεις.
Το είχε πει και ο Μέγας Βασίλειος αυτό νομίζω.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η τηλεόραση είναι μια παθητική κατάσταση, μια κατάσταση σωματικής χαλάρωσης, επομένως και πνευματικής χαλαρωσης! Και γι' αυτό είναι επικίνδυνη! Παρατηρώ τον εαυτό μου, όταν στρογγυλοκάθεται να δει κάτι στην TV, που, μετά από κάποια ώρα, δεν έχει κουράγιο ούτε να προσευχηθεί!
Η σωματική κόπωση, την οποία όλοι μας αποφεύγουμε, είναι πολύ πιο υγιής και πνευματικά και σωματικά, αλλά και ψυχικά!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

MHTSAKOS έγραψε:...απο τότε που την έκοψα, βρήκα την υγεία μου...
Συμφωνώ απολύτως !!!
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

6 μήνες χωρίς τηλεόραση τσιγάρο και ποτό και εγω βρήκα μαζι με εσας την υγεία μου.ωστόσο και στο ίντερνετ μπαίνω μόνο σε αυτο το σάιτ οταν είμαι στην δουλεία.και η πνευματική συζήτηση οταν γίνετε για πολύ ώρα είναι αργολογία.Γενικά για ένα πραγμα είμαι σίγουρος που λένε ΠΡΟΣΕΥΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.τώρα κατα πόσο γίνετε να βλέπει τηλεόραση και να προσέυχετε κάποιος....να διαβάζει ομως αρθρα απο χριστιανικά σάιτ να πηγένει βόλτες με την μηχανη βόλτες με τα πόδια να βλέπει μια ταινία οπως το νησι να παράγει καλά έργα να συναναστρέφετε με ανθρώπους που οπως είπε ο αποσαλ σε αλλο φόορουμ εχουν τον Χριστό στην καρδιά τους και να προσεύχετε γίνετε.Αρκη να προσέχει μην τρακάρει με την μηχανή!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Επειδή υπάρχει και καλή και κακή τηλεόραση , δοκιμάστε να κάνετε "κλικ" κάτω δεξιά στην Αρχική οθόνη του φόρουμ, εκεί που λέει .
kostaskou
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kostaskou »

Teri έγραψε:Επειδή υπάρχει και καλή και κακή τηλεόραση , δοκιμάστε να κάνετε "κλικ" κάτω δεξιά στην Αρχική οθόνη του φόρουμ, εκεί που λέει .
Σωστά!!
Εκτός του "4Ε" εκπέμπει από το διαδίκτυο και το "Λύχνος-tv" της Ι.Μ.Πατρών. Δείτε το σχετικό θέμα: http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=5904
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

η τηλεοραση μου εσπασε στο σεισμο της Αθηνας το 99. Στην αρχή περίμενα πώς και πώς να μαζεψω χρήματα να παρω μια καινουρια .Λίγες ώρες μετά σκεφτομουν να παρω μια καλύτερη πιο μεγάλη με τελετεξτ στεροφωνικηκλπ.
Καταλαβα μια δυο μέρες μετά οτι αυτό ειναι αρρωστημένο . Να δουλευω να μαζευω χρήματα για να αγοράσω ένα κονσερβοκούτι που προωθει στην καλύτερη περίπτωση την βλακεία(στερεί χρόνο απο την αναγνωση ενος βιβλίου) και στην χειρότερη την πορνεία (ακόμη και στα πρωιναδικα προκλητικές κυρίες ελευθεριάζουσα γλώσσα ηδονικές διαφημίσεις και ποιος ξερει τι αλλο θα δουμε εν καιρώ).
Τελικά υποχώρησα στν πειρασμό και πήρα μία οσο το δυνατό πιο μικρή και δυσχρηστη για να μην ασχολουμαι μαζί της .
Βιβλίο και ραδιοφωνο ,είναι πολύ πιο ποιοτικά ,αν και ουτε εκει λειπουν οι παρεκτροπες
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”