Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Andreasmas έγραψε:
virgin έγραψε:καλησπερα και ο Θεός μαζί μας

αυτό που στοχεύουν για μετά είναι το ηλεκτρονικό χρήμα -να καταργήσουν τα χρήματα - να εκπαιδευτούμε στη χρήση κάρτας μας διευκολύνουν με τα εισαγωγικά,
για το καλό μας ,τεχνικά άψογα ,αθώα λουλουδάκια τους ...όλα στην Τράπεζα του μαμωνά τους .

Και εμείς από νοικοκυραίοι,επαίτες .
Σκεφτομαι την λοιδορία του περίγυρου και την προετοιμασία να γίνουν
οι χριστιανοί, ΟΙ αποσυνάγωγοι, ΟΙ ΜΗ νομοταγείς, σε ένα κοσμο που θα χαίρεται τις ευκολίες της τεχνολογίας
και εμείς οι νέοι ρομά ... Θα μας διαπομπεύσουν πρωτα τα ίδια μας τα παιδιά βολεμένα στα facebook τη λέσχη των
ομοιωμάτων. Σε αυτά και στους καλούς μας συγγενείς θα πρέπει να δώσουμε καταρχήν λόγο και να συγκρουστούμε
στην μητέρα των μαχών εμείς τα ατίθασα και αντιδραστικά τα απροσάρμοστα ...

Με ενδιαφέρει ,και είναι αυτός ο λόγος που γράφω ,ύστερα απο πολυ καιρό σιωπής η περιώνυμη αλληλεγγύη
πως θα οργανώσουμε ΄τη ζωή μας μπροστα στα δεινά , την ξακουστή Νεα Τάξη - για μας ενας αχταρμας- δήθεν ευκολιών
δήθεν προόδου.
Κάρτες που θα ξετυλίγουν τις επιλογές μας και θα καγχαζει ο κάθε επιπεδοκέφαλος καρτελόμορφος
αστυφύλακας ,ο κάθε αμόρφωτος που η ζωή του είναι οτι τρώει αυτός και οι μανιασμένοι αυθέντες του ,που αφού αρπαξαν καθε ικμαδα ζωης χαράς και τωρα αυτοδιάθεσης πατώντας και στη δική μας ωχαδερφική πολυτέλεια θα μας φυλακίσουν πάνω σε ένα φθηνό κομματι πλαστικού
και θα μας στιγματίσουν με μεγάλη τους χαρά ώς γραφικούς , και σκιαμάχους διοτι το σύστημα χρειάζεται πάντα μερικούς αγαθούς για να παρασταίνει την επιστημονική του μεγαλοσύνη

Το λογισμι- κό τους που το ταιζουν, που ήδη μας ελέγχουν και οι ανάγκες μας τι θα γίνουν άραγε αυτά απο τα οποία είμαστε εξαρτημένοι όπως το ωραίον ιντερνετ...
Προσωπικά τα λόγια αυτά ακούγονται όμορφα ...και ομολογουμένως πολύ γλυκά .
Ο καλός Θεός ας βοηθήσει να έχουμε πάντα αυτή τη διάθεση ...και τότε, virgin,
όλα καλά θα πάνε .
Θα πεινάμε αλλά δε θα πεινάμε, θα διψάμε ,αλλά δε θα διψάμε ,θα στερούμαστε τα πάντα ,αλλά όλα δικά μας θα είναι.
. :105 :25 :105 :25 :105 :25
Νάσαι καλά Ανδρέα :6

Πάντως σεβαστέ "virgin" τη βρίσκω που είμαι γραφικός. :smile:

Δόξα τω Θεώ , Πάντων Ένεκεν
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Η Εκκλησίας της Κρήτης

για Θρησκευτικά και Κάρτα του πολίτη

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2010, στο Ηράκλειο σε τακτική Συνεδρία, ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και μεταξύ άλλων αποφάσισεν ομοφώνως:

α) Οι κατά τόπους Σεβ. Αρχιερείς της Μεγαλονήσου να προσκαλέσουν τους Θεολόγους Καθηγητές των Εκκλησιαστικών Επαρχιών τους, να συζητήσουν μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, τον Ορθόδοξο Πολιτισμό και την Παράδοσή μας καθώς και για τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των παιδιών μας,

β) Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του πολίτη προτρέπει και παρακαλεί τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, να μην τρομοκρατείται από ανεύθυνους, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόμενου Κυρίου Ιησού Χριστού, υπενθυμίζει δε τα λόγια του διορατικού Γέροντος Πορφυρίου: «... αν εμείς έχομε μέσα μας τον Χριστό, δεν μπορεί με τίποτα να μας πειράξει ο αντίχριστος...».

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 8-08-37-46
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ποιοι ειναι οι "ανευθυνοι" που "τρομοκρατουν" το δυστυχο και ανυποψιαστο ποιμνιο,
δεν μας ειπαν ομως οι σεβαστοι Ιεραρχες.

1.Μηπως ειναι και η ιδια η Ιερα Συνοδος της Εκκλησιας της Ελλαδος, που αποφασισε να δει το θεμα με 2 επιτροπες;

2.Μηπως ο κορυφαιος καθηγητης και δογματολογος κ.κ.Ιωαννης Τσελεγγιδης που βοα και ανησυχει για το θεμα
και κρουει τον κωδωνα του κινδυνου με τις επιστολες του;

3.Μηπως ο σεβαστος αγωνιστης και γνωστος ανα την Ελλαδα πνευματικος πατερας, π.Σαραντης Σαραντου, που δινει αγωνα και εκτιθεται για να μην περασουν ει δυνατον τα ανιερα σχεδια των αντιχριστων "καρτελοποιων" μας;

4.Mηπως οι Αγιορειτες που εχουν γραψει μεχρι και βιβλια προσφατα και Ηγουμενοι εχουν υπογραψει την μη παραλαβη της καρτας;

5.Μηπως οι ανα την Ορθοδοξια γεροντες και κληρικοι, μοναχοι και λαϊκοι, που φωναζουν γιαυτα που ερχονται;

6.Μηπως ο π.Παϊσιος, που οτι εχει αφησει ως παρακαταθηκη, επιβεβαιωνεται σταθερα το ενα πισω απο το αλλο,
με επληκτικη και μαθηματικη ακριβεια, ασχετως ορισμου μεν καιρου, αλλα στην πραξη, ολα επαληθευονται;

7.Μηπως ο πρωταρχικος "ανευθυνος", θα θεωρηθει σε λιγο, απαγε της βλασφημιας,
και ο ιδιος ο.. αγιος Αποστολος Ιωαννης ο Ευαγγελιστης και Θεολογος ο Υιος της Βροντης
και ηγαπημενος μαθητης του Κυριου,
που καθησε και εγραψε αυτην την "ρημαδα", την Αποκαλυψη για να μας.. τρομαζει;

Μαυρη'ναι η νυχτα στα βουνα, στους καμπους πεφτει χιονι..

Σσσσσσσ! Μην θορυβειτε.. Μην τρομαξετε το ποιμνιο... Κοιμαται... :28

Σας παρακαλω.. Σιγα, σιγα... ολα θα γινουν οπως πρεπει.... Σσσσσ..

Ανευθυνοι, ε, ανευθυνοι ολοι σας!! :45
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Νομίζω Διονύση ότι δεν είναι σωστό να σχολιάζεις ειρωνικά την απόφαση μιας Ιεράς Συνόδου, έστω και ...Επαρχιακής. Ας διατηρήσουμε τουλάχιστον το σεβασμό μας στα Συνοδικά όργανα της Εκκλησίας.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

α ρε Διονυση τρομοκρατη!!!! χμμμμ....

εντωμεταξυ η ορθοδοξια ειναι μια, αλλα η Εκκλησιες πολλες!
πλακα θα χει αλλα να λεει η μια για το χαραγμα αλλα η αλλη σε καθε χωρα και επικρατεια!!!
νομιζω παντως αν θυμαμαι καλα, στη Σερβια εχει περασει ηδη η καρτα. τι ειπε η εκει Εκκλησια αγνωστο....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Να υποθεσω Νικολαε οτι σου ξεφυγε,
προφανως το παραπανω ατυχες και προσβλητικο 'κυρηγμα' για το προσωπο μου,
γιατι ειναι κριμα να γινουμε μαλλια κουβαρια πρωϊ πρωϊ και Παρασκευη κιολας.

Το προσπερναω, λοιπον, κανοντας τα στραβα ματια,
οπως κανετε ηδη πολλοι, συστηματικα η εν αγνοια,
με αυτα που ερχονται και μας εχουν ετοιμασει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Η απλοϊκή μου σκέψη πάντως, μου λέει:
Οταν υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις πάνω σε κάτι αμφιλεγόμενο, τότε πιό σωστή ενέργεια πιθανολογικά, είναι η μη ενέργεια.
Θα σας εξηγήσω με παραδείγματα τι εννοώ:

1. Είναι ο καιρός συννεφιασμένος, μπορεί να βρέξει ή μπορεί να βγάλει και ήλιο και κάποιος σχεδιάζει μιά εκδρομή?
Το πιό σοφό αντικειμενικά, είναι να την αναβάλλει.

2. Υπάρχουν δύο διαφορετικές ιατρικές εκτιμήσεις για έναν ασθενή, η μία περιλαμβάνει επέμβαση και η άλλη όχι, με τις ίδιες πιθανότητες ίασης?
Το πιό σύνηθες είναι να αποφεύγεται η επέμβαση.

3. 5 και στο χέρι ή 10 και καρτέρει?
5 και στο χέρι. :smile:

4. Είναι ο διαιτητής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα αβέβαιος, για το αν μιά φάση είναι πέναλτυ ή είναι οφ-σάιντ? :lol:
Αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί και δεν σφυρίζει τίποτα. :smile:

5. Είναι ένα ποίμνιο σε σύγχυση ακούγοντας διαφορετικές Ιεραρχικές εκτιμήσεις επί της ακινδυνότητας ή της ψυχοφθοράς εξ' αιτίας μιάς κάρτας?
Δεν την παραλαμβάνει.

:smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile:
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νομίζω Παναή ότι στην περίπτωση της κάρτας του πολίτη δεν έχουμε να κάνουμε με επιστημονικές εκτιμήσεις, που θα είναι λογικό να αποκκλίνουν, γιατί όλες πηγάζουν από την ανθρώπινη λογική.
Εδώ έχουμε καθαρά πνευματική εκτίμηση, που αλίμονο αν εμπεριέχει ανθρώπινη λογική! Μια τέτοια εξέταση, καθαρά πνευματική δηλαδή, δεν μπορεί να καταλήγει σε διαφορετικές εκτιμήσεις.
Αν η ηγεσία της Εκκλησίας της Κρήτης δεν μπορεί να δει κινδύνους, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, πρώτα για τους ίδιους και μετά για όλο το ποίμνιο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Απόστολε έχω έναν λογισμό, ότι όταν έρθει η έσχατη ώρα, θα υπάρχουν μη πιστοί που δεν θα σφραγίζονται και δεν θα "εκπίπτουν" για λόγους προσωπικής συνειδήσεως και για λόγους τιμής (δεν παραδίδω τα ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα).
Και από την άλλη θα υπάρχουν πιστοί που θα κάνουν το αντίθετο "παίρνοντας και Ευλογία" για να το κάνουν..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

panagiotisspy έγραψε:5. Είναι ένα ποίμνιο σε σύγχυση ακούγοντας διαφορετικές Ιεραρχικές εκτιμήσεις επί της ακινδυνότητας ή της ψυχοφθοράς εξ' αιτίας μιάς κάρτας?
Δεν την παραλαμβάνει.

:smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile: :8 :smile:
Ποιας κάρτας; Αν το ποίμνιο είναι σε σύγχυση, να δεις η Κυβέρνηση σε τι σύγχυση είναι. Κάθε μέρα αλλάζει γνώμη για το πως θα είναι αυτή η κάρτα και τι θα κάνει. Τους την έπεσε κι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων κι έχουν περιέλθει σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Οπότε Παναγιώτη προσθέτω:

6. Είναι μια κυβέρνηση σε σύγχυση ακούγοντας διάφορες απόψεις για το πως πρέπει να είναι και τι να κάνει μια κάρτα εξυπηρέτησης του πολίτη?
Την αναβάλει για ...την επόμενη κυβέρνηση :mrgreen: .
(όπως είχε γίνει και με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες πριν μια δεκαετία)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”