http://www.angelfire.com/pa3/OldWorldBa ... matism.htm
Έχω και άλλα ραμματάκια για γούνες, άμα θέλετε...
Συντονιστής: Συντονιστές

μια εφημεριδα στην οποία εδινε αρθρα του ο μακαριστος αγιος γεροντας Επιφανιος Θεοδωροπουλος,ο π.Θεοκλητος Διονυσιατης και που εχουν αρθρογραφησει οι μεγαλυτεροι ελληνες θεολογοι δεν μπορει να χαρακτηριστει επ ουδενι ρυπος....Yunan έγραψε:Καλησπέρα!
Τον χαρακτηρισμό πάντως αυτόν, άσχετα εάν τον αποδεχόμαστε ή όχι για την συγκεκριμένη εφημερίδα, τον απέδωσε ένας από τους σπουδαιότερους καθηγητές Θεολογικής του Α.Π.Θ. όλων των εποχών, με Ορθοδοξότατη βιωτή...
Το είπα και πιο πάνω, το θέμα δεν είναι αν μας αρέσει ή όχι ο Ορθόδοξος Τύπος. Και εγώ προσωπικά κρατώ μία κριτική στάση απέναντί του, όπως και απέναντι σε κάθε έντυπο γενικότερα. Το θέμα είναι: Αυτά που λέει ο Bessarion εκπροσωπούν την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση ή είναι ουνιτισμός με ορθόδοξη μάσκα (γιατί σκέτος ουνιτισμός δεν θα καταπινόταν με τίποτα);Misha έγραψε:μια εφημεριδα στην οποία εδινε αρθρα του ο μακαριστος αγιος γεροντας Επιφανιος Θεοδωροπουλος,ο π.Θεοκλητος Διονυσιατης και που εχουν αρθρογραφησει οι μεγαλυτεροι ελληνες θεολογοι δεν μπορει να χαρακτηριστει επ ουδενι ρυπος....Yunan έγραψε:Καλησπέρα!
Τον χαρακτηρισμό πάντως αυτόν, άσχετα εάν τον αποδεχόμαστε ή όχι για την συγκεκριμένη εφημερίδα, τον απέδωσε ένας από τους σπουδαιότερους καθηγητές Θεολογικής του Α.Π.Θ. όλων των εποχών, με Ορθοδοξότατη βιωτή...
αληθεια φιλε Γιουναν..ο οσιος γεροντας π.Ιουστινος Πόποβιτς ειχε χαρακτηρισει τον συχωρεμενο Αθηναγορα ως αιρετικο ,διχως περιστροφες...δε νομιζεις πως ειναι εγκυροτερος ο π.Ιουστινος απο τον οιοδήποτε καθηγητη?

Πάντως με τέτοιους κύκλους, προσωπικά, δεν είχα ποτέ σχέση, ούτε καν έμμεσα, μέσω της οικογένειάς μου (που δεν ήταν και τόσο θρήσκοι, με εξαίρεση τη μία μου γιαγιά). Το αντίθετο θα έλεγα, από παιδί ένιωθα μία αντίδραση απέναντί τους.Yunan έγραψε:Καλέ φίλε Yiavi,
Την γνήσια Ορθόδοξη Παράδοση μακριά από ευσεβισμούς και οργανωσιακούς κύκλους που καταταλαιπωρούν χιλιάδες πιστών και τις οικογένειές τους εδώ και έναν αιώνααλλά πάνω απ'όλα την ίδια την Εκκλησία, μόνον εκεί γνώρισα...