Θα πάρουμε την Πόλη!
Συντονιστής: Συντονιστές
Μίλησα για μεγάλη αριθμητική υπεροχή των Χριστιανών Κρητικών έναντι των ντόπιων Μουσουλμάνων Κρητικών κατά τον 19ο αιώνα. Φυσικά οι Τούρκοι έφερναν ενισχύσεις, αυτό ήταν αυτονόητο, οπότε ο αγώνας γινόταν άνισος εις βάρος των Χριστιανών.Sfakianos έγραψε: Στην Κρήτη πάνως διότι αναφέρθηκε , ουδέποτε υπήρξε αριθμητική υπεροχή των Κρητικών έναντι συνολικά των τουρκικών δυνάμεων στο νησί . Σε κάθε επανάσταση μέσα 30-40 μέρες στέλνανε οι Τούρκοι πολλαπλάσιο στρατό από απέναντι ή από την Αίγυπτο κλπ. Τα παραδείγματα που γνωρίζω και από την οικογένειά μου άπειρα...
Πάντως θα πω κάτι άλλο , υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που δεν είναι ελληνικής καταγωγής (στην Κεφαλονιά για παράδειγμα σχεδόν το 80% του πληθυσμού είναι Ιταλικής ή Φράγκικης καταγωγής ) οι οποίες όμως με τα χρόνια ανέπτυξαν Ελληνική συνείδηση , ασπάστηκαν το Ορθόδοξο δόγμα και γενικά υπηρέτησαν και υπηρετούν την Ελλάδα .
Δεν νομίζω ότι στην Κεφαλλονιά το ποσοστό του εγκατεστημένου ιταλικού πληθυσμού και των απογόνων τους έφτασε το 80%. Δεν γνωρίζω σχετικές μελέτες, όμως μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, ειδικά για το συγκεκριμένο νησί που ήταν το λιγότερο εξιταλισμένο από τα τρία μεγάλα νησιά των Ιονίων νήσων. Εξελληνισμένες ιταλικής καταγωγής οικογένειες υπάρχουν σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και του Ιονίου, αλλά μόνο στη Σύρο και την Τήνο υπήρξαν μαζικές εγκαταστάσεις εποίκων Βενετών, στους οποίους δόθηκε γη προς καλλιέργεια. Δεν επρόκειτο δηλαδή για μεμονωμένες οικογένειες, συχνά αρχοντόσογα, αρχοντότοποι όπως λέγανε στην Άνδρο, αλλά για ολόκληρους οικισμούς εποίκων, στους οποίους βέβαια προστέθηκαν και ντόπιοι που προσχώρησαν στο λατινικό δόγμα.
Από την πλευρά της μητέρας μου σίγουρα έχω ιταλικές ρίζες και από τις δύο πλευρές, παππού και γιαγιάς, και μάλιστα από αρχοντικά σόγια (το ένα μάλλον από Φλωρεντία), όμως ήταν όλοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από πάρα πολλές γενιές.
silver έγραψε:Ο justin έγραψε :
η μεγαλύτερη ντροπή για την εκκλησία μας
====================
Με τη μάθηση αποκτά ο άνθρωπος την αυτοσυνειδησία του γνωρίζοντος, την βεβαιότητα και την αίσθηση ότι είναι επα-ίων. Γνωρίζει τάχα τα πάντα, οπότε ακολουθεί η έπαρση, η κενοδοξία, η υπερηφάνεια. Το δε χειρότερο είναι η οίηση, που όποιος προσβάλλεται από το δαίμονα αυτό, πολύ δύσκολα θεραπεύεται. Κι αυτό, γιατί, όπως λένε οι σοφοί, το πνεύμα της οιήσεως επικάθεται στο κέντρο της νοήσεως και δεν αφήνει το νού να δή την αλήθεια. Αν δε λάβη κανείς υπ’ όψη ότι οι αρρώστειες αυτές της ψυχής υπάρχουν σπερματικά στις ψυχές μας σαν αδαμιαία κληροδοσία, τότε είμαστε όλοι προσβεβλημένοι, αφού «τη εφέσει του καρπού της γνώσεως εκπεπτώκαμεν…», κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και την δογματική παράδοση της Εκκλησίας. Συνεπώς η ίδια η έφεση του ειδέναι γεννάει την φυσίωση, οπότε η αυτοσυνειδησία της γνώσεως από τους παιδευθέντες είναι μάλλον πρόσκομμα στην οδό του αγιασμού, θεμελιώδη θέση της οποίας κατέχει η ταπείνωση, που είναι η επίγνωση της αλήθειας.
Silver, είσαι πάντα ο καλύτερος! Eννοώ την θριαμβευτική είσοδο στην καρδιά της Ορθοδοξίας του Άντι-κρυ μεταμφιεσμένου ως "επισκόπου" και "αδελφού"! Αυτό που δεν τόλμησε να το διανοηθεί ΚΑΝΕΙΣ ορθόδοξος μέχρι τώρα, έγινε πραγματικότητα, χάρη στη πλάνη των "ειδημόνων" Ιησουϊτών περί της ερμηνείας των Ιερών Κανόνων... Τι ωραίο απόσπασμα έβαλες στη ούγια σου! Το αφιερώνω στους διαπράξαντες το ανοσιούργημα της 30-11-06!
Του μιλούν ΛΟΓΙΚΑ και ΣΥΝΕΤΑ η Elenas, ο Silver και ο Yunan, ΤΙΠΟΤΑ αυτός δεν καταλαβαίνει Χριστό.... Παίρνουντη σκυτάλη Sfakianos, Iosif, Aplastos πάλι τίποτα, το βιολί βιολάκι του. Ο άνθρωπος είναι υπεράνω" είναι ο "μεγας και πολύς". Ο Θεός να μας ελεήσει από τέτοιους φευδάδελφους......
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι προσπαθούν τόσα πολλά χρόνια, να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ τον λαό.Sfakianos έγραψε:Ο Μεγαλοδύναμος Θεός δεν έχει ανάγκη από πολυάριθμους ή ολιγάριθμους ανθρώπους για να δώσει την Πόλη στους Έλληνες αν αυτό θέλει . Ο Θεός μόνο γνωρίζει το αν το πότε και το γιατί , ......
Ο λαός που είναι κατεστραμμένος πνευματικά, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».