Τι συναισθήματα σας προκαλούν τα Χριστούγεννα;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

Δημοσίευση από dionysisgr »

Μακαριος εισαι ω, Αποστολε, γιατι δεν υπαρχει κανεις τετοιος να ζηλεψεις..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πράγματι πολύ συγκινητικά τα όσα αναφέρεται αδελφοί. Χθες δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου γιατί μπήκαν στο δωμάτιο και με διέκοψαν. Θυμάμαι πως όσο ήμουνα μακριά απο την πνευματική ζωή ένιωθα τόσο δυστυχισμένος τα Χριστούγεννα που παρακαλούσα μαλιστα(!) να περάσουν γρήγορα για να επιστρέψω στην καθημερινότητα. Και όλα αυτά χωρίς να μου συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Ίσως να ήταν μια έμμεση τιμωρία για το λόγο ότι ασχολιόμουνα με άλλα ανούσια και εννίωτε βλαβερά πράγματα και όχι με το ψυχοσωτήριο μύνημα της Γεννησης του Κυρίου μας! Ευτυχώς που εκείνος με λυπήθηκε και με έβγαλε απο αυτό το τέλμα γιατί απο μόνος μου δεν θα μπορουσα να βγω ποτε και όσο σκέφτομαι οτι καθημερινα με την αχαριστία μου Τον σταυρώνω νιώθω πολύ ασχημα. Ηδη το ψυχοσωτήριο μύνημα της Γέννησης του και της Ανάστασης Του το έχω λάβει πολλές φορές αφού πάμπολλες φορές με γλύτωσε και με λύτρωσε απο το σκοτάδι του πνευματικου θανάτου το οποίο με είχε κάνει έρμαιο των δαιμόνων.
Και για να μην ξεφεύγω μιας και το θέμα μας είναι τα συναισθήματα των Χριστουγέννων νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη αυτλες τις μέρες και προς τον Κύριο και προς τους ανθρώπους. Αισθάνομαι τις ευλογίες Του και την αγάπη του να με πλυμμηρίζει περισσότερο αυτές τις μέρες. Και ένας λόγος παραπάνω που χαίρομαι πραγματικά φετος είναι που θα περάσω τις γιορτές μαζί σας!
theodnot
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theodnot »

λετε και γραφετε ολοι σας τοσο ομορφα τα συναισθηματα σας που ειλικρινα σας ζηλευω.... με συγκινησατε... να ειστε καλα
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theodore »

Στενοχώρια που κάποιοι συνάνθρωποι μου δεν τους αγγίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων.Λύπη που θα ακούω συνεχώς ότι τα μαγαζιά διασκέδασης να ασφυκτιούν από κόσμο.Θλίψη που κάποιοι συνάνθρωποι μου δυσκολεύονται να επιβιώσουν.Συμπόνοια στην μοναξιά των ηλικιωμένων που τους έχουν ξεχάσει τα παιδιά τους.Στοργή και μελαγχολία στα παιδιά που δεν μπορούν να ψελλίσουν σε αγαπώ μαμά , σε αγαπώ μπαμπά επειδή είναι μόνα τους σε ορφανοτροφεία.
Θέε μου σε παρακαλώ την Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων θέλω να την προσμένουν με χαρά όλοι οι Άνθρωποι.Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ με όλους τους Ανθρώπους την Αγάπη, την ευγνωμοσύνη,
και την χαρά που νιώθω που γεννήθηκε ο Χριστός. Όταν αισθάνομαι τον Χριστό στην καρδιά μαυ, στεκόμαι όρθιος, δεν λυγίζω. Ελπίζω αυτά τα Χριστούγεννα να καταφέρω να έρθω πιο κοντά στο Χριστό, να πλησιάσω πιο κοντά στον λιμένα της αγκάλης του.Εκεί βρίσκεται η ατέρμονη αιωνιότητα...
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Την ώρα που εμείς είμαστε όλη η οικογένεια μαζεμένοι σε ένα ζεστό σπιτάκι με τα στολίδια του , με τα πεντανοστιμα φαγητά, με τις μυρουδιές απο τα γλυκά και με τα χαμόγελα................................
υπάρχουν άνθρωποι που έχουν για κρεβάτι τους ένα παγκάκι έξω στο κρύο, μαζεύουν τα αποφάγια από εμάς που τα πετάμε γιατί μας περισσεύουν , υπάρχουν ορφανά παιδάκια που περιμένουν κάποιον , η κάποια οικογένεια να πάει έστω τουλάχιστον γι αυτές τις μέρες να τα πάρει να νιώσουν και αυτά λίγο ζεστασιά...υπάρχουν ναρκομανής που ζουν μια κόλαση....γέροι άνθρωποι που δεν έχουν μια παρέα .....αν σκεφτούμε όλα αυτά , πόσο πολύ μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα?
Πέρασαν τόσα χρόνια και πότε δεν έχω κάνει κάτι τα Χριστούγεννα για έναν άλλον άνθρωπο εκτός της οικογενείας μου και των φίλων μου...και αυτό πάλι σε θέματα δώρα και φαγητά!!Τι Χριστούγεννα είναι αυτά, νε σκέφτομαι μόνο το πως θα καλοπεράσω...και απο την άλλη να υπάρχει τοσο δυστυχία..Ναι θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος να νιώθω οτι προσπαθώ να είμαι στο δρόμο του Χριστού , να κάνω νηστεία να προσπαθώ να πολεμώ τα πάθη μου να εξομολογούμε , να βλέπω όλους τους ανθρώπους με αγάπη, να μην κάνω κακό...και σε όλα αυτά είναι μόνο το ,,εγώ!!
Αν ο κάθε ένας απο εμάς τα Χριστούγεννα πήγαινε σε ενα ορφανοτροφείο και πήγαινε κάποια δωράκια στα παιδιά, η αν μπορούσε να τα πάρει για ενα Σαββατοκύριακο στο σπίτι του, και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα...αν πηγαίναμε σε ενα ψυχιατρείο και τους πηγαίναμε το χαμόγελο μας τη ζεστασιά μας , απο ενα μικρο δωράκι απο τα σπιτίσια τα γλυκά μας, την αγάπη μας...Πηγαίναμε σε ενα γηροκομείο και κάναμε παρέα τους παππούδες, τους βγάζαμε μια βόλτα η απλά καθόμασταν και τους μιλούσαμε...έστω γι αυτές τις μέρες , μια και τις άλλες δεν έχουμε χρόνο(που και αυτό είναι δικαιολογία)πόσο πιο πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι θα υπήρχαν...αυτές τις Άγιες Μέρες!!
Δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανέναν , αλλά πρώτα για τον εαυτό μου το λέω και το γράφω για να το ακούσω...να αφήσω το εγώ μου πίσω αυτά τα Χριστούγεννα και να δω την ευτυχία του συνανθρώπου μου! :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

dionysisgr έγραψε:Μακαριος εισαι ω, Αποστολε, γιατι δεν υπαρχει κανεις τετοιος να ζηλεψεις..
Υπάρχουν Διονύση!
Κατ' αρχήν είναι οι άγιοί μας, τον βίο των οποίων πρέπει να έχουμε ως πρότυπο, και κάθε στιγμή της ζωής μας να συγκρίνουμε τον δικό μας βίο με τον δικό τους.
Κατά δεύτερον, έχω την άποψη ότι και ζώντες υπάρχουν, απλά δεν τους ξέρουμε! Όταν ρώτησαν τον Γέροντα Παΐσιο αν υπάρχουν και σήμερα Χριστιανοί που να ευαρεστούν τον Θεό, εκείνος απάντησε καταφατικά λέγοντας πως υπάρχει μία μερίδα Χριστανών πάνω στην οποία αναπαύεται ο Κύριος...
ΥΓ : Διονύση δεν σε βλέπω ένθερμο για το Λιτόχωρο, αυτή τη φορά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μηπως θελει να μας κανει εκπληξη ο Διονυσης?Εμεις θα χαρουμε πολυ!ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?ΑΚΟΥΣ? :cry:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”