Κατηγορίες Μοναχών κατά Εφραίμ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Μάνο καλά θα κάνεις να διαβάζεις καλά κάτι πριν το κατακρίνεις ελαφρά τη καρδία.

Θα επανέλθω αργότερα.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

konstantinoupolitis έγραψε:Μάνο καλά θα κάνεις να διαβάζεις καλά κάτι πριν το κατακρίνεις ελαφρά τη καρδία.

Θα επανέλθω αργότερα.
Δεν κατέκρινα , εξέφρασα μια γνώμη σαν άνθρωπος για τα όσα φτάνουν στα αυτιά μου
Αν συμφωνούσα μαζί σου θα έλεγες ότι συμφωνώ ελαφρά τη καρδία ;
Οχι βέβαια
Γιατί έχουμε μάθει να θεωρούμε "ελαφρά τη καρδία" μόνο τη γνώμη που είναι αντίθετη από τη δική μας
Δεν μπορώ να ξεκινήσω έναν αγώνα ιντερνετικό για να πείσω πως όλοι είναι τρελλοί , και όλοι είναι εχθροί του Αγίου Ορους , και όλα είναι μια σκευωρία
Ακόμα και ιερείς έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τα όσα έχουν ακουσθεί
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

strumfi έγραψε: Φιλότα, σου επισημαίνω πως δεν είμαι ούτε η Σμαρώ ούτε η Θεοδώρα.
Εγώ προσωπικά χαίρομαι που μετέχουν στο forum οι δύο συγκεκριμένες αδελφές μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

aposal έγραψε:
strumfi έγραψε: Φιλότα, σου επισημαίνω πως δεν είμαι ούτε η Σμαρώ ούτε η Θεοδώρα.
Και εγώ

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

eortologio_gr έγραψε:
aposal έγραψε:
Και εγώ

Χρ.
Κι εγώ, κι εγώ!
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θα 'χει γούστο να χαίρεται κι η Σμαρώ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

keliotis έγραψε:Ολόκληρη η επιστολή μοναχών του Αγίου Όρους σε βάρος του Εφραίμ

Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας

τους 300 κ.κ. βουλευτάς της Βουλής
σε όλους τους κρατικούς φορείς και Μ.Μ.Ε.,
προς την Αρχιεπισκοπή και όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδος
Στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και 20 Ιεράς Μονάς

ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Σεβαστοί πατέρες και εν Χριστω αδελφοί χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω,

Οι Κύπριοι μοναχοί του Βατοπεδίου κατʼεντολήν του ηγουμένου Εφραίμ Κουτσού, ρασοφόρο οραματιστή τύπου αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω, από τό 1990, πού κατέλαβε παρανόμως τήν Ιερά αυτή Μεγίστη Μονή με μεθοδικότητα κατάφερε πολύ γρήγορα να απομακρύνει όλους τούς πατέρες της Ορθοδόξου ημών Πίστεως καί ιεράς παραδόσεώς μας κόβοντας γιά εμπορία πρώτα τά παρθένα δάση μέ τίς πηγές που ανήκαν στους μοναχούς και μετά τους πήρε και τα πλούσια ιερά κελιά τους, φυσικά με όλα τά υπάρχοντά τους με ανεκτίμητα αντικείμενα που είχαν από τους σεβαστούς γέροντες τους φυλάσσοντας αυτά μέσα στους ιερούς ναούς τους ανά τούς αιώνες καθώς καί όλα τά χρήματά τους καί τά κονάκια τους πού είχαν στη Θεσσαλονίκη από παλιά, όπως του πατρός Αγαθαγγέλου Κοζανίτη, 90χρονου γέροντα του Ι. κελίου Αγίου Νικολάου, 70ήκοντα έτη εν Αγίω Όρη…
που πήγε να τους ξεφύγει δίδοντας ευλογία τα πράγματά του στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου τηλέφωνο 23770 2… πατήρ Γρηγόριος, ή 23… 23… πατήρ Αντύπας, πηγαίνοντάς εκεί από το στενό μονοπάτι, διότι οι πονηροί κύπριοι κλείσανε το μοναδικό δρόμο που υπήρχε για τις Καρυές βάζοντας σιδερένια σύνορα με δύο φύλακες σκοπούς ἐξ ἀρχῆς ἐπί μονίμου βάσεως ζητώντας του να δώσει όρκο τυφλής υπακοής στόν Εφραίμ παραδίδοντας στο Βατοπέδι καί όλα τα χρυσά του.!!! Αλλά...
Το ίδιο πράξανε στον Διάκο Δημήτριο Μυτιληναίο 90χρονο γέροντα του ιερού πλούσιου κελίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου 70 έτη έζησε εκεί με άλλους 7 πατριώτες του καλογήρους παράγοντας λάδια, μέλια και κρασιά πολλά, παραδοσιακά και αυτός ο κακόμοιρος προσπάθησε να ξεφύγει στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος τηλ. 23770 23… ή 23… παίρνοντας μαζί του και όλες τις λίρες του.!!! Αλλά ...
...................

Σημείωση 2η: Πώς το 1990, μια νύχτα του χειμώνα ο Εφραίμ Κουτσού με την συμπαράσταση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνου Λούλη κατʼεντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με την προσωπική παρουσία του κ. Βαρθολομαίου τότε Εξάρχου του Οικονομικού θρόνου με τους αστυνομικούς των Καρυών δέσανε τους 11 σεβαστούς γέροντες της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου παίρνοντας τα κλειδιά που είχανε και φύλαγαν σαν κόρη οφθαλμού τον αμύθητο θησαυρό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο αυτόπτης μάρτυρας τότε Λιμενάρχης του Αγίου Όρους θέλει τώρα να μιλήσει. Είναι ο κ. Γεώργιος Βασιλάκης Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης τηλ. 23970 6…, κιν.6975… ο οποίος έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας όλα αυτά καθώς ήταν και πνευματικοπαίδι του Αγίου Γέροντα παπα Ευδόκιμου που μας έδειξε και σε εμάς το θησαυρό του Βυζαντίου προ του 1990. ...
Σημείωση 3η: Προ του 1990, όταν ο ρασοφόρος Εφραίμ ήταν στη Νέα Ιερά Σκήτη του Αγίου Παύλου, ο υποτακτικός του δόκιμος Γεώργιος πώς πήγε κατευθυνόμενος στη Δάφνη και σκότωσε με τσεκούρι τον πατέρα Χαρίτωνα της Ι.Σκήτης Κουτλουμουσίου; τον οποίο θάψανε οι πατέρες της Ι.Μ.Εσφιγμένου στο Κοιμητήριό τους; Τώρα ο δόκιμος Γεώργιος είναι πνευματικοπαίδι του πατρός Χριστοδούλου ηγουμένου της ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου τηλ. 23… και εξομολογείτε σε αυτόν.
..........................................

Εάν κάποιοι τα διαψεύσουν όλα τα παραπάνω θα στείλουμε αυτοπροσώπως τους αυτόπτες μάρτυρες των άνω υποθέσεων να καταθέσουν στη δικαιοσύνη ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί, διότι απαιτείται εν τω δυσκόλω αυτώ καιρώ που διανύουμε όλοι μας, από κάποιους ξεπεσμένους ρασοφόρους αμοναχούς πονηρούς...
.....................................................................
ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΓΑΠΗ
ΟΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΗΜΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΕΛΙΩΝ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

http://jimmy278.blogspot.com/2008/09/bl ... _4457.html
Στέκομαι σ' αυτά τα σημεία της επιστολής ....η οποία αν είναι γνήσια ξεπερνάει κάθε φαντασία........ 8O 8O 8O 8O :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ακόμη και αν περιέχει πολλά ψέματα δείχνει κάτι θλιβερό που ισχύει δυστυχώς και στο Άγιο Όρος....:
"Διάκο Δημήτριο Μυτιληναίο 90χρονο γέροντα του ιερού πλούσιου κελίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου 70 έτη έζησε εκεί με άλλους 7 πατριώτες του καλογήρους παράγοντας λάδια, μέλια και κρασιά πολλά, παραδοσιακά και αυτός ο κακόμοιρος προσπάθησε να ξεφύγει στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος τηλ. 23770 23… ή 23… παίρνοντας μαζί του και όλες τις λίρες του.!!! Αλλά ..."
Δηλαδή στο Άγιο Όρος πάει κάποιος για να αποθησαυρίσει ..........λίρες??????????????????????
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Iona παραπάνω έκανα μια επιτομή της απίστευτης επιστολής των μοναχών αυτών.... Ρίξε αν θες μια ματιά στα παραπάνω γραφόμενα όπου σημειώνω τα πρωτόγνωρα σημεία της. Μου δίνει την εντύπωση το forum πως ολόκληρη ή ουσιαστικά δεν την έχει διαβάσει.

Ως προς εσένα Μάνο, έχω να σου πω τα εξής και πάντα με σεβασμό:

Όταν παλαιότερα για επιμέρους διεκδικήσεις εδαφών, Ουρανούπολη νομίζω ή Βιστωνίδα ή σε αμφότερα δεν θυμάμαι καλά, πήρα θέση υπέρ της Μονής. Θυμάμαι κάποια στιγμή τον Misha να μου λέει τις επιφυλάξεις του για τη Μονή, τις οποίας το έργο δεν έχω κρύψει υπολήπτομαι ιδιαίτερα.

Όπως θυμάμαι πάντα διαφόρους κομπλεξικούς κοσμοκαλόγερους να κάνουν λόγο 3 την ώρα για τον ανελκυστήρα της Μονής και τους καινούργιους ξενώνες της και διάφορα άλλα συναφή. Γιατί η Μονή εκ των έσω, των εκκλησιαστικών και διαφόρων αγιορειτών πρώτιστα κατηγορήθηκε στα ΜΜΕ και δεν μου το βγάζετε απο το μυαλό. Εγώ κλασσικά επιχειρήματα ζηλωτών ή μη άκουγα και ακούω συνήθως στα ΜΜΕ εναντίον της.

Θυμάμαι πάμπολες περιπτώσεις ατόμων που το προσκύνημά τους στο Βατοπαίδι ήταν το κάτι διαφορετικό, πνευματικό. Κανείς τους δεν μίλαγε για εκκοσμίκευση.

Για τέτοιο κλίμα, μάνατζμεντ να το πω( ; ), οφείλω να πω πως είχε εξαρχής ο Χρηστος ( eortologio ) τέτοια άποψη όντως.

Όταν πάλι ξέσπασε το σκάνδαλο και παρά το ότι θεωρώ δεδομένα τμήμα της περιοχής της Βιστωνίδος μετόχι της Μονής, μάλλον ήμουν ο πρώτος που έκανε αρνητικό σχόλιο κατά της Μονής ενώ οι περισσότεροι απέφυγαν να πάρουν θέση ή δεδομένα υποστήριξαν την Μονή ως Αθωνική περισσότερο.

Λες "Δεν κατέκρινα , εξέφρασα μια γνώμη σαν άνθρωπος για τα όσα φτάνουν στα αυτιά μου"

Έκανα κάποια σχόλια και παρέθεσα επιμέρους επιχειρήματα. Αν συμφωνείς ή διαφωνείς σε κάποιο σημείο / σημεία να το τονίσεις. Η τοποθέτησή σου ήταν γενική σαν να μου έλεγες "τι μας λες τώρα όλοι φωνάζουν και εσύ είσαι ο σωστός;"

Χαίρομαι να βλέπω αντίθετη γνώμη τεκμηριωμένη ή έστω δουλεμένη, όπως θυμάμαι πριν μήνες τον parmena. Το θέμα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν συναντώ ουσιαστικό διάλογο ή αντίλογο. Δεν με ενδιαφέρει κάποιος που τυπικά συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου. Συχνά συναντώ λογική του άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή μια κραυγαλέα σιωπή σε πολλά θέματα.

Δεν πιστεύω ότι διάβασες καλά τα παραπάνω γραφόμενα γι΄αυτό και έκανα λόγο για "ελαφρά τη καρδία".

Κάνε τον κόπο αν θέλεις να τα διαβάσεις.

Όσο για την πρότασή μου ισχύει. Τώρα που η Μονή βάλλεται, έστω και δίκαια εν μέρει, χρειάζεται τη βοήθειά μας ή την παρουσία μας. Γι΄αυτό και προτείνω να μεταβούμε κάποια άτομα εκεί.

Όστις θέλει........

Κωνσταντίνος
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

theodora έγραψε:
eortologio_gr έγραψε:
aposal έγραψε: Εγώ προσωπικά χαίρομαι που μετέχουν στο forum οι δύο συγκεκριμένες αδελφές μας!
Και εγώ

Χρ.
Κι εγώ, κι εγώ!
Κι εγώ, κι εγώ, κι εγώ!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

strumfi έγραψε:
theodora έγραψε:
eortologio_gr έγραψε: Και εγώ

Χρ.
Κι εγώ, κι εγώ!
Κι εγώ, κι εγώ, κι εγώ!
Κι εγω,κι εγω, κι εγω!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”