Ο πομήν ο καλός και ο μισθωτός...
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Ο πομήν ο καλός και ο μισθωτός...
"Ο ποιμήν ο καλός την ψυχή του θα δώσει για τα πρόβατα, ο μισθωτός όμως θα φύγει όταν έλθουν οι λύκοι".
Με αυτά τα λόγια ο Ιησούς Χριστός περιγράφει την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Εκκλησία μας και αυτήν που θα έπρεπε να υπάρχει αν πράγματι ενεργούσαμε σύμφωνα με το θέλημά Του.
Αλήθεια ποιος εφημέριος στην ενορία του γνωρίζει (στις πόλεις) ακόμη και αυτούς που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή??? Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος εφημέριος και τέτοια ενορία....Αυτοί που θα έπρεπε να είναι Ποιμένες έχουν μετατραπεί σε μισθωτούς ....Το απολωλός όχι μόνο δεν υπάρχει κανείς να το σώσει αλλά το διώχνουν ακόμη περισσότερο και το σπρώχνουν στα δόντια των λύκων με τα διάφορα σκάνδαλα αλλά κυρίως με τη μεγάλη πλεονεξία και φιλαργυρία....
Μερικοί μάλιστα πρεσβύτεροι έχουν κάνει δική τους θεωρία για να δικαιολογήσουν τη στάση τους...και λένε:" όποιος θέλει έρχεται η πόρτα είναι ανοιχτή" (όταν είναι ανοιχτή ...). Αγνοούν τα λόγια του Χριστού που εκτός από τα παραπάνω λέει: Ο καλός ποιμένας αφήνει τα 99 και τρέχει να φέρει το απολωλός και κάνει χαρά μεγάλη όταν το βρεί και το φέρει.
Δεν περιμένει λοιπόν ο καλός ποιμένας να έλθει το απολωλός μόνο του αλλά τρέχει και το φέρνει. Αυτός που περιμένει να έλθουν τα πρόβατα για να τα "αρμέξει" είναι ο μισθωτός, ο οποίος μόνο κέρδος περιμένει από τα πρόβατα...όταν καταλάβει τον κίνδυνο εγκαταλείπει τα πρόβατα και τα τρώνε οι λύκοι.........
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ...
Με αυτά τα λόγια ο Ιησούς Χριστός περιγράφει την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Εκκλησία μας και αυτήν που θα έπρεπε να υπάρχει αν πράγματι ενεργούσαμε σύμφωνα με το θέλημά Του.
Αλήθεια ποιος εφημέριος στην ενορία του γνωρίζει (στις πόλεις) ακόμη και αυτούς που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή??? Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος εφημέριος και τέτοια ενορία....Αυτοί που θα έπρεπε να είναι Ποιμένες έχουν μετατραπεί σε μισθωτούς ....Το απολωλός όχι μόνο δεν υπάρχει κανείς να το σώσει αλλά το διώχνουν ακόμη περισσότερο και το σπρώχνουν στα δόντια των λύκων με τα διάφορα σκάνδαλα αλλά κυρίως με τη μεγάλη πλεονεξία και φιλαργυρία....
Μερικοί μάλιστα πρεσβύτεροι έχουν κάνει δική τους θεωρία για να δικαιολογήσουν τη στάση τους...και λένε:" όποιος θέλει έρχεται η πόρτα είναι ανοιχτή" (όταν είναι ανοιχτή ...). Αγνοούν τα λόγια του Χριστού που εκτός από τα παραπάνω λέει: Ο καλός ποιμένας αφήνει τα 99 και τρέχει να φέρει το απολωλός και κάνει χαρά μεγάλη όταν το βρεί και το φέρει.
Δεν περιμένει λοιπόν ο καλός ποιμένας να έλθει το απολωλός μόνο του αλλά τρέχει και το φέρνει. Αυτός που περιμένει να έλθουν τα πρόβατα για να τα "αρμέξει" είναι ο μισθωτός, ο οποίος μόνο κέρδος περιμένει από τα πρόβατα...όταν καταλάβει τον κίνδυνο εγκαταλείπει τα πρόβατα και τα τρώνε οι λύκοι.........
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ...
Συμφωνώ, αλλά υπάρχουν και ιερείς (δεν γνωρίζω πόσοι, αλλά υπάρχουν) που είναι πολύ καλοί. Να το λέμε αυτό πάντοτε.Ionas έγραψε:Αλήθεια ποιος εφημέριος στην ενορία του γνωρίζει (στις πόλεις) ακόμη και αυτούς που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή??? Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος εφημέριος και τέτοια ενορία....Αυτοί που θα έπρεπε να είναι Ποιμένες έχουν μετατραπεί σε μισθωτούς ....Το απολωλός όχι μόνο δεν υπάρχει κανείς να το σώσει αλλά το διώχνουν ακόμη περισσότερο και το σπρώχνουν στα δόντια των λύκων με τα διάφορα σκάνδαλα αλλά κυρίως με τη μεγάλη πλεονεξία και φιλαργυρία....
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Το είπε ήδη ο Αντώνης με τρεις λέξεις...αν οι ποιμένες συνεχίζουν τη δουλειά του μισθωτού και όταν στην ενορία μας τους προτείνουμε να τους βοηθήσουμε για πλησίασμα ανθρώπων που θέλουν συμπαράσταση...τότε πρέπει ομάδες Πιστών να αναλάβουν δράση κάνοντας κάποια οργάνωση σε κάθε ενορία όπου υπάρχουν πρόθυμοι Πιστοί εννοείται.plagiaskepsi έγραψε:ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ......ΑΓΑΠΗΣ........................
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μόνο αν αυτή η δράση έχει την έγκριση και τη καθοδήγηση του αρμόδιου ιερέα.Ionas έγραψε:Το είπε ήδη ο Αντώνης με τρεις λέξεις...αν οι ποιμένες συνεχίζουν τη δουλειά του μισθωτού και όταν στην ενορία μας τους προτείνουμε να τους βοηθήσουμε για πλησίασμα ανθρώπων που θέλουν συμπαράσταση...τότε πρέπει ομάδες Πιστών να αναλάβουν δράση κάνοντας κάποια οργάνωση σε κάθε ενορία όπου υπάρχουν πρόθυμοι Πιστοί εννοείται.plagiaskepsi έγραψε:ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ......ΑΓΑΠΗΣ........................
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.