Γιατί οι εκκλησίες είναι κλειστές;

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Γιατί οι εκκλησίες είναι κλειστές;

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές συνεχεια , ώστε κάθε πιστός την ώρα που νοιώθει την ανάγκη να βρεθεί στο χώρο της εκκλησίας να έχει τη δυνατότητα.
υπάρχουν στιγμές που έχω αναζητήση την αγκαλιά της εκκλησίας αλλά δυστυχώς νοιώθω ότι αυτή η αγκαλιά λειτουργεί με ωράρια.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

πολλες εκκλησιες ειναι κλειστες γιατι δεν υπαρχουν παπαδες.[κλειστες με ανοιχτες πορτες ενοειται].
στο χωριο μου π.χ. του ν. αρκαδιας υπαρχει ενας παπας για δεκα χωρια.
επειτα για να βρης καποιον[εφοσον υπαρχει] πρεπει να πας τις καταληλες ωρες π.χ το πρωι στον ορθο και μετα,και επειτα το απογευμα στον εσπερινο.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γιατί οι εκκλησίες είναι κλειστές;

Δημοσίευση από Melpomeni »

vasilikirimp έγραψε:Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές συνεχεια , ώστε κάθε πιστός την ώρα που νοιώθει την ανάγκη να βρεθεί στο χώρο της εκκλησίας να έχει τη δυνατότητα.
υπάρχουν στιγμές που έχω αναζητήση την αγκαλιά της εκκλησίας αλλά δυστυχώς νοιώθω ότι αυτή η αγκαλιά λειτουργεί με ωράρια.
Ευχαριστώ
Δυστυχως αδελφη μου μεσα απο το βιαστικο και αγχωδες πληθος λιγοι αναζητουν την αγκαλια της Εκκλησιας...
Αν ειναι καποιος Ναος ανοιχτος, συχνα ειναι ερημος απο πιστους .
Επειτα,καποιος πρεπει να ειναι συνεχεια εκει ,γιατι μπορει να μπουν και ατομα που δεν εχουν καμμια σχεση με ευλαβεια η σεβασμο του χωρου.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Γιατί πηγαίνουμε στην λειτουργία της Κυριακής (με τα καλά μας ρούχα) όχι γιατί το νιώθουμε αλλά για να μας δουν οι γείτονες και οι υπόλοιποι της εκκλησίας,και στους Εσπερινούς πατάνε ελάχιστοι και κάθε μέρα όπως λέει και η Μελπομένη δεν πατάει κανείς έστω και για να ανάψει ένα κερί.
Η κατάσταση είναι ζοφερή αλλά με πίστη στον Θεό θα αντέξουμε στρατιώτες του Χριστού!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

panagiotis2008 έγραψε: Η κατάσταση είναι ζοφερή αλλά με πίστη στον Θεό θα αντέξουμε στρατιώτες του Χριστού!
=D>
Ας μην το ξεχναμε ποτε αυτο !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει χαλάσει τόσο, ώστε υπάρχουν άνθρωποι που δεν σέβονται ούτε τον Οίκο του Θεού και αυτά που περιέχονται σ' αυτόν. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς με στόχο την κλοπή πολύτιμων εικόνων ή χρημάτων από το παγκάρι ή απλά τη βεβήλωση του χώρου από σατανιστές.

Έτσι όταν δεν υπάρχει επίβλεψη του χώρου καλά είναι οι ναοί να είναι κλειστοί για να προστατεύονται.

Όταν δεν είναι ώρα ακολουθιών, μπορούμε να προσευχηθούμε και μόνοι μας στο σπίτι μας, όπως είπε και ο Χριστός. Η συμμετοχή μας στις ακολουθίες έχει άλλο νόημα από μια απλή προσευχή, το νόημα της συμμετοχής στο σώμα της Εκκλησίας και της κοινής Ευχαριστίας προς το Θεό.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Βρέθηκα κάποια στιγμή στη ζωή μου σε μεγάλη απόγνωση αισθάνθηκα τόσο αδύναμη τόσο μικρή τόσο ελάχιστη στο κόσμο σαν ένα φύλλο που αιωρείται στον αέρα.
εκείνη τη στιγμή κάτι με έσπρωχνε να βρω μια ζεστασιά μέσα σε μια εκκλησία - δυστυχώς απελπισμένα δε βρήκα σε όλη τη περιοχή που κατοικώ καμία.
Πήγα στο σπίτι του παππά και παρακάλεσα να μου δώσει τα κλειδιά να μπω μέσα.Πράγμα που έγινε και όταν βρέθηκα μέσα στο χώρο της εκκλησίας αισθάνθηκα να αναπνέω .
Θυμήθηκα τα χρόνια του '80 που μεγάλωσα στη Γερμανία όταν ακόμη δεν υπήρχαν ελληνικές εκκλησίες ( ώς κτίρια ) και πολλές φορές λειτουργούσαν σε καθολικές εκεί όποια στοιγμή της ημέρας ήθελες μπορούσες να πας στην εκκλησία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”