giannisxr έγραψε:λοιπον μεχρι το 1974 η χουντοφροσυνη των ελληνων ηθελε τους επισκοπους της πρωην στρατιωτικους ιερεις
παρακατω δεν δινω ως χριστιανος το δικαιωμα σε κανεναν να αμφισβητει τα δικαιωματα των αλλων δογματων και θρησκευτικων αποψεων οταν αυτα εκφραζονται με υγιη τροπο θελω να δω αγαπητε βοανεργες οταν θα σου κλεισουν εσενα τις εκκλησιες σου οπως εχουν κανει σε διαφορες χωρες οταν θα σκωτοσουν τον πατερα σου επειδη ειναι χριστιανος η οταν θα σε εχουν στο περιθορειο εν ετη 2000 επειδη εισαι χριστιανος να δουμε τι θα λες..... (και σου μιλαω για γεγονοτα που εζησα οχι τυχαια παραδειγματα)
λοιπον αν αγαπας δεν εκδικησε και ειδικα οταν εχεις η θες να εχεις αγαπη του χριστου μεσα σου
οι ιουδαιοι αγαπητη μελπομενη βρισκονται στην ελλαδα απο τον καιρο του βυζαντιου μην σου πω και νωριτερα και οχι ο πολιτισμος τους δεν εχει να κανει με τον πολιτισμο των ελληνων χριστιανων
τζιμη ο σεφερης δινει και συνεχεια στο ποιημα του και λεει τρις λεξεις νεκρες γιατι τις σκωτοσατε;
τωρα να ρωτησω κατι ως σκεπτομενος ανθρωπος κι εγω μιας και μιλαμε για εθνος; τι ειναι ελληνικο εθνος; οσοι ειναι χριστιανοι; οσοι ειναι ελληνες στο γενος ανεξαρτητα θρησκειας η κατι αλλο;
προσωπικα επειδη μια ζωη παλευω μαρτυρικα να αποδειξω την αληθεια της ορθοδοξιας και επειδη μεγαλωσα σε περιεργο πολιτικα περιβαλον που δεν γουσταραν και τοσο τους ορθοδοξους δεν μπορω να δεχτω ως αληθινα ολα αυτα....δεν μου παει
να πουμε για χριστιανικο πολιτισμο ναι αλλα οχι για εθνικοχριστιανικο πολιτισμο δεν ταιριαζει.....
και θα πω και κατι που μου ειπε καποτε μια μαρξιστρια δασκαλα μου και ισως ηταν το μονο που κρατησα απ αυτην
αν θες να λεγεσε πιστος μιας θρησκειας να μαθεις να αγαπας ολους τους αλλους που δεν πιστευουν τον ιδιο θεο με σενα για τον απλο λογο πως ετσι θα τονοσεις τον σεβασμο τους και το ενδιαφερον τους προς την πιστη σου
αυτα απο μενα
ΥΓ προσωπικα δεν εχω προβλημα με τα πιστευω κανενος αρκει αυτα να μην γινονται βασανο για τους αλλους
Εγω εχω προβλημα με αμφισβητησεις ,η αδυναμια κατανοησης του Ελληνοχριστιανικου πολιτισμου,ειδικα απο Ελληνες.Και αν συνεχισουμε ετσι,πολυ γρηγορα θα δουμε τις Εκκλησιες μας γκρεμισμενες οπως λες.
Εγινε και αυτο κατα την διαρκεια του Συμμοριτοπολεμου,οταν πολλοι εκτελεστηκαν γιατι ηταν ιερεις,δασκαλοι η Χριστιανοι θρησκευομενοι.
Το μενος των "αθεων " στραφηκε ακομα και κατα των εικονων, οταν τις πυροβολουσαν ,η εβγαζαν τα ματια της Παναγιας με μαχαιρι.
Λυπαμαι που ειχες μαρξιστρια δασκαλα,που εκανε καταχρηση του δικαιωματος του ελευθερου λογου που της εδινε το Ελληνικο κρατος,ο εργοδοτης της, για να εκφραζει τις φαεινες ιδεες της.
Δεν χρειαζεται να παλευεις για να αποδειξεις την αληθεια της Ορθοδοξιας.
Ειναι αυταποδεικτο.Η Ορθοδοξια ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τωρα αν καποιος σε καταδιωκει επειδη εισαι Ορθοδοξος,τιμη σου και καμαρι σου,και θα λαβεις στεφανο γι αυτο.
Τα δικαιωματα ολων των αλλων δογματων,στη χωρα μας ,σταματανε εκει που αρχιζουν τα δικαιωματα τα δικα μας. Στη χωρα μας.
Και πιστεψε με οτι εχουν πολυ περισσοτερα δικαιωματα απο οτι αυτοι αναγνωριζουν στους Ορθοδοξους.
Ποιος μιλησε για εκδικηση κατα ποιου ; εδω μας διορθωνουν τα θρησκευτικα βιβλια μας οι αιρετικοι . Καποιος ωραιος πολιτικος ειπε να βγαλουμε τις εικονες απο τα σχολεια για να μην ενοχλουντα τα μουσουλμανακια.
Μα τι παθαμε; γιναμε ολοι ανεγκεφαλοι ;