Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός
Φίλοι-ες. Αναφέρω και θέλω τη γνώμη σας για το θέμα του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και το πατρις-θρησκεία-οικογένεια.
Κάποιοι τονίζουν πως ο όρος Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, παρουσιάζεται επίσημα για πρώτη φορά στο Σύνταγμα της Ελλάδος το 1952(σήμερα έχει καταργηθεί ο όρος αυτός). Αναφέρουν πως είναι ένα "μόρφωμα" που είχε σκοπό να δημιουργήσει "ηθικούς" ανθρώπους...σύμφωνα με το άρθρο 16 του συντάγματος του 52. Δημιούργησε έτσι ένα κυνηγητό στους μη συμφωνούντες με αυτό και που βέβαια ήταν οι έχοντες αριστερή ιδεολογική προέλευση. Ας τονίσω πως η πατρίδα μας προερχόταν απο τη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου...
Παρακαλώ αν μπορούμε με τις γνώσεις-γνώμες μας να φωτίσουμε το θέμα.
Κάποιοι τονίζουν πως ο όρος Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, παρουσιάζεται επίσημα για πρώτη φορά στο Σύνταγμα της Ελλάδος το 1952(σήμερα έχει καταργηθεί ο όρος αυτός). Αναφέρουν πως είναι ένα "μόρφωμα" που είχε σκοπό να δημιουργήσει "ηθικούς" ανθρώπους...σύμφωνα με το άρθρο 16 του συντάγματος του 52. Δημιούργησε έτσι ένα κυνηγητό στους μη συμφωνούντες με αυτό και που βέβαια ήταν οι έχοντες αριστερή ιδεολογική προέλευση. Ας τονίσω πως η πατρίδα μας προερχόταν απο τη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου...
Παρακαλώ αν μπορούμε με τις γνώσεις-γνώμες μας να φωτίσουμε το θέμα.
με την ιδια λογικη υπαρχει και σερβοχριστιανικος και βουλγαροχριστιανικος και ρωσσοχριστιανικος πολιτισμος;
η και παλι υπαρχει και ισλαμοελληνικος πολιτισμος; γιατι μην μου πειτε πως δεν υπαρχουν ελληνες μουσουλμανοι
η και παλι ελληνοιδουαικος πολιτισμος ποιος αρνειται πως υπαρχουν συμπολιτες μας ιουδαιοι
εκτος και αν δεν δεχομαστε την ελληνικοτητα τους
αν μου απαντησει καποιος σ αυτα τοτε θα απαντησω στα υπολοιπα
η και παλι υπαρχει και ισλαμοελληνικος πολιτισμος; γιατι μην μου πειτε πως δεν υπαρχουν ελληνες μουσουλμανοι
η και παλι ελληνοιδουαικος πολιτισμος ποιος αρνειται πως υπαρχουν συμπολιτες μας ιουδαιοι
αν μου απαντησει καποιος σ αυτα τοτε θα απαντησω στα υπολοιπα
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Δηλαδή ο Χριστιανισμός δεν έχει εθνικό-πολιτισμικό χρώμα. Τότε γιατί η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει αποδεχτεί αυτό τον όρο??? Γιατί δεν διαχώρισε τη θέση της...μα επικρότησε...και "επεβλήθη" στους ανθρώπους μέσα απο κρατικούς μηχανισμούς??? Σήμερα θερίζει τους καρπούς που έσπειρε και δεν είναι άλλοι απο την απαξίωση στο "προσωπό" της.
Δεν μιλώ για την Εκκλησία σαν θεικό οργανισμό...μα για την παραποίησή της.
Καταπιέστηκαν τα δικαιώματα των αντιθέτων ναι ή όχι?? Η Εκκλησία τι θέση πήρε για όλα αυτά???
Δεν μιλώ για την Εκκλησία σαν θεικό οργανισμό...μα για την παραποίησή της.
Καταπιέστηκαν τα δικαιώματα των αντιθέτων ναι ή όχι?? Η Εκκλησία τι θέση πήρε για όλα αυτά???
το ποσο καταπιεστηκαν δικαιωμα μουσουλμανων η εβραιων στην ελλαδα ειναι αλλο θεμα και δεν μιλαω για αλλοεθνεις αλλα για ελληνες αλλοδοξους ας μην παρω το θεμα των αλλων χριστιανικων κοινοτητων και τι δικαιωματα εχουν στην ορθοδοξη ελλαδα.....(χριστιανοι γαρ.... και ως χριστιανοι ΑΓΑΠΑΜΕ τους αλλους ανθρωπους.... που σε αγιε μου γρηγοριε θεολογε.....)
τελος παντων.... ναι το θεμα του ελληνο κατι πολιτισμου ειναι απο το καιρο της υψιστης χαζοεθνικοφροσυνης μας.....(βλ μεταξα κτλ)
αυτα παιδια περι ελληνο κατι πολιτισμων να τα προσεχουμε κακο κανουν καλο δεν κανουν......
τωρα για την ιεραρχια δεν εκφερω γνωμη δεν κανει
αλλα θα σου δωσω ενα στοιχειο και σκεψου τα υπολοιπα
μεχρι το 197.... για να γινεις επισκοπος επρεπε πρωτυτερα να ησουν στρατιωτικος ιερεας η να εχεις υπηρετησει σε στρατιωτικη μοναδα ως ιερεας ασε τον επισκοπο με τον τιτλο ενοπλων δυναμεων.....
απο κει και κατω σκεψου το ελληνοορθοδοξος που παει......
ΥΓ ως θεολογος και μαλιστα απο τους αυστηρους θεολογους (roadvailer με φωναζουν ) σε θεματα δογματων και πιστης δικαιουμαι νομιζω να ειμαι λιγο κακουλης ετσι;
τελος παντων.... ναι το θεμα του ελληνο κατι πολιτισμου ειναι απο το καιρο της υψιστης χαζοεθνικοφροσυνης μας.....(βλ μεταξα κτλ)
αυτα παιδια περι ελληνο κατι πολιτισμων να τα προσεχουμε κακο κανουν καλο δεν κανουν......
τωρα για την ιεραρχια δεν εκφερω γνωμη δεν κανει
αλλα θα σου δωσω ενα στοιχειο και σκεψου τα υπολοιπα
μεχρι το 197.... για να γινεις επισκοπος επρεπε πρωτυτερα να ησουν στρατιωτικος ιερεας η να εχεις υπηρετησει σε στρατιωτικη μοναδα ως ιερεας ασε τον επισκοπο με τον τιτλο ενοπλων δυναμεων.....
ΥΓ ως θεολογος και μαλιστα απο τους αυστηρους θεολογους (roadvailer με φωναζουν ) σε θεματα δογματων και πιστης δικαιουμαι νομιζω να ειμαι λιγο κακουλης ετσι;
giannisxr έγραψε:το ποσο καταπιεστηκαν δικαιωμα μουσουλμανων η εβραιων στην ελλαδα ειναι αλλο θεμα και δεν μιλαω για αλλοεθνεις αλλα για ελληνες αλλοδοξους ας μην παρω το θεμα των αλλων χριστιανικων κοινοτητων και τι δικαιωματα εχουν στην ορθοδοξη ελλαδα.....(χριστιανοι γαρ.... και ως χριστιανοι ΑΓΑΠΑΜΕ τους αλλους ανθρωπους.... που σε αγιε μου γρηγοριε θεολογε.....)
Τόσο καταπίεση ε; Κάνε λίγο πιο εκεί, μην σε χτυπήσει...καθώς θα περνά ...η καταπίεση!
Ναι...ναι! Σ'ακούμε!giannisxr έγραψε:τελος παντων....
Του ελληνο κάτι... Μάλιστα! Πώς λέμε μια ...πίτα γύρο τζατζίκι!giannisxr έγραψε:ναι το θεμα του ελληνο κατι πολιτισμου ειναι απο το καιρο της υψιστης χαζοεθνικοφροσυνης μας.....(βλ μεταξα κτλ)
giannisxr έγραψε:τωρα για την ιεραρχια δεν εκφερω γνωμη δεν κανει
Το σύνδρομο της ...καταπιεσμένης καταπίεσης!
Πολλά μάτια σε διαβάζουν! Λέγε λοιπόν...giannisxr έγραψε:αλλα θα σου δωσω ενα στοιχειο και σκεψου τα υπολοιπα
Σίγουρα εννοείς μ.Χ. ... έτσι; Όταν μας δίνεις στοιχεία, να τα περιμένουμε ... μισά; Ναι, συνέχισε...giannisxr έγραψε:μεχρι το 197....
Επ' ώμου... Αρμ! Παρουσιάστε...Αρμ! Επ' ώμου... Αρμ! Παρα πόδα ...Αρμ! Τους ζυγούς λύσατε...Μαρς!giannisxr έγραψε:για να γινεις επισκοπος επρεπε πρωτυτερα να ησουν στρατιωτικος ιερεας η να εχεις υπηρετησει σε στρατιωτικη μοναδα ως ιερεας ασε τον επισκοπο με τον τιτλο ενοπλων δυναμεων.....
roadvailer... αυστηρέ και ...κακούλη (sic)!giannisxr έγραψε:ΥΓ ως θεολογος και μαλιστα απο τους αυστηρους θεολογους (roadvailer με φωναζουν ) σε θεματα δογματων και πιστης δικαιουμαι νομιζω να ειμαι λιγο κακουλης ετσι;
Έκανες μια δυο καταχωρήσεις περίεργες! Και βέβαια το δικαιούσαι! Εις το όνομα, αυτής της ...καταπίεσης, όλα επιτρέπονται! Διάβασε λοιπόν τί θα γίνει... θα συνεχίσεις να γράφεις ελεύθερα - ουαι της καταπίεσης - έτσι ώστε να φθαρείς και όταν μαζέψεις πολλά μαργαριτάρια... τα ξαναλέμε! Σε παρακαλούμε, μην ζητήσεις αντιπαράθεση!
ΥΓ Από πότε οι αυστηροί και ...κακούληδες θεολόγοι χρησιμοποιούν το ...α-τονικό;
Καλή Χρονιά!
Χαίρε εν Κυρίω!
Β Ο Α Ν Ε Ρ Γ Ε Σ
[quote="giannisxr"]με την ιδια λογικη υπαρχει και σερβοχριστιανικος και βουλγαροχριστιανικος και ρωσσοχριστιανικος πολιτισμος;
αν μου απαντησει καποιος σ αυτα τοτε θα απαντησω στα υπολοιπα[/quote
Οι Σλαβικες φυλες και οι Βουλγαροι δεχτηκαν τον Ελληνοχριστιανικο Πολιτισμο.Ουτε καν αλφαβητο ειχαν πριν Κυριλλου και Μεθοδιου.
Ας μου εξηγησει καποιος τον ...ισλαμοελληνικο πολιτισμο,( ουτε καν Ελληνοισλαμικο ! ! !) , γιατι δεν παει πουθενα το μυαλο μου.
Οσο για τον Ελληνο ιουδαικο πολιτισμο, εξηγειστε μου τι διαφορα εχει απο τον Ελληνοχριστιανικο ;
Οσον αφορα την ελληνικοτητα των συμπολιτων μας Ιουδαιων,την αμφιβαλλω,εκτος και αν καποιος με στοιχεια μου αποδειξει το αντιθετο.
Ριχνοντας μια ματια στο περελθον,βλεπομε Ιουδαιους να μετακινουνται απο χωρα σε χωρα, καμμια φορα ενεκα καταδιωξεων ,αλλα πιο συχνα ακολουθωντας οικονομικα ανεπτυγμενες κοινωνιες.
Απο Ισπανια, στην Ελλαδα ( κατω απο Οθωμανικη κυριαρχια) ειδικα στη Θεσσαλονικη, στην Γερμανια ,στην Ρωσσια παλι στην Γερμανια και τελευταια στην Νοτιο και Βορειο Αμερικη.
Η ιστορια τεινει να επαναλαμβανεται.
Μια σχετικα προσφατη εξοδος τους,ηταν απο το Κεμπεκ του Καναδα.Οταν μυριστηκαν κινδυνο ανεξαρτητοποιησης του,και τυχον οικονομικων δυσκολιων,μαζεψαν τις επιχειρησεις τους και τις μετεφεραν σε αλλα μερη του Καναδα,οπως το Τοροντο.
Οσο μια χωρα ειναι ευπορη, ακμαζουν εκει και οι κοινοτητες τους.Οταν η χωρα πεσει σε οικονομικη η αλλου ειδους κριση,εξαφανιζονται σαν τις κατσαριδες οταν αναψεις το φως.
αν μου απαντησει καποιος σ αυτα τοτε θα απαντησω στα υπολοιπα[/quote
Οι Σλαβικες φυλες και οι Βουλγαροι δεχτηκαν τον Ελληνοχριστιανικο Πολιτισμο.Ουτε καν αλφαβητο ειχαν πριν Κυριλλου και Μεθοδιου.
Ας μου εξηγησει καποιος τον ...ισλαμοελληνικο πολιτισμο,( ουτε καν Ελληνοισλαμικο ! ! !) , γιατι δεν παει πουθενα το μυαλο μου.
Οσο για τον Ελληνο ιουδαικο πολιτισμο, εξηγειστε μου τι διαφορα εχει απο τον Ελληνοχριστιανικο ;
Οσον αφορα την ελληνικοτητα των συμπολιτων μας Ιουδαιων,την αμφιβαλλω,εκτος και αν καποιος με στοιχεια μου αποδειξει το αντιθετο.
Ριχνοντας μια ματια στο περελθον,βλεπομε Ιουδαιους να μετακινουνται απο χωρα σε χωρα, καμμια φορα ενεκα καταδιωξεων ,αλλα πιο συχνα ακολουθωντας οικονομικα ανεπτυγμενες κοινωνιες.
Απο Ισπανια, στην Ελλαδα ( κατω απο Οθωμανικη κυριαρχια) ειδικα στη Θεσσαλονικη, στην Γερμανια ,στην Ρωσσια παλι στην Γερμανια και τελευταια στην Νοτιο και Βορειο Αμερικη.
Η ιστορια τεινει να επαναλαμβανεται.
Μια σχετικα προσφατη εξοδος τους,ηταν απο το Κεμπεκ του Καναδα.Οταν μυριστηκαν κινδυνο ανεξαρτητοποιησης του,και τυχον οικονομικων δυσκολιων,μαζεψαν τις επιχειρησεις τους και τις μετεφεραν σε αλλα μερη του Καναδα,οπως το Τοροντο.
Οσο μια χωρα ειναι ευπορη, ακμαζουν εκει και οι κοινοτητες τους.Οταν η χωρα πεσει σε οικονομικη η αλλου ειδους κριση,εξαφανιζονται σαν τις κατσαριδες οταν αναψεις το φως.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
tinios
- Έμπειρος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
giannisxr έγραψε
Η παγκόσμια διάδοση της Χριστιανικής διδασκαλίας, χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα, για να αποδώσει τα υψηλά της νοήματα!
Εξ άλλου τον όρο Ελληνορθόδοξος, τον έχουν αποδεχθεί και οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Και παρεπιπτόντως, τι το κακό βρίσκεις, στο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια;"
Δεν είναι διαχρονικές αξίες, που στηρίζουν την ϋπαρξη μας, ως Έθνος;
Ο όρος Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, αποδίδει αυτό ακριβώς που συμβαίνει.με την ιδια λογικη υπαρχει και σερβοχριστιανικος και βουλγαροχριστιανικος και ρωσσοχριστιανικος πολιτισμος;
Η παγκόσμια διάδοση της Χριστιανικής διδασκαλίας, χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα, για να αποδώσει τα υψηλά της νοήματα!
Εξ άλλου τον όρο Ελληνορθόδοξος, τον έχουν αποδεχθεί και οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Και παρεπιπτόντως, τι το κακό βρίσκεις, στο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια;"
Ο Κύριος εβασίλευσεν, ευπρέπειαν ενεδύσατο.
Ναι,και ειναι και τα τρια εμποδιο σε αυτους που θελουν να μας διαλυσουν σαν Εθνος,σαν κοινωνια και τελικα σαν ανεξαρτητα ατομα.tinios έγραψε: Και παρεπιπτόντως, τι το κακό βρίσκεις, στο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια;"
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Το έθνος μας διασώθηκε στο πέρασμα των χρόνων με την ελληνορθόδοξη παράδοσή του.
Το ερώτημά μου είναι αν όντως ο όρος "ελληνοχριστιανικός" πολιτισμός...υπήρχε ή αν είναι δημιούργημα κάποιων???
Και το δεύτερο αν μπορούμε να μιλάμε για τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό ή δεν πρέπει να το αναφέρουμε, γιατί είναι ένα στοιχείο που μειώνει και την πατρίδα μας και την Ορθοδοξία.
Τώρα για το πατρίς θρησκεία οικογένεια...θα αναφέρω κάτι που έγραψε ο Σεφέρης την περίοδο της δικτατορίας.
Πατρίς=πυρ
Θρησκεία=πυρ
Οικογένεια=πυρ
Ερμηνεύοντάς τον μάλλον θέλει να πει πως οι τρεις αυτές ιερές λέξεις για το λαό μας στάλθηκαν από ορισμένους... στην πυρά.
Το ερώτημά μου είναι αν όντως ο όρος "ελληνοχριστιανικός" πολιτισμός...υπήρχε ή αν είναι δημιούργημα κάποιων???
Και το δεύτερο αν μπορούμε να μιλάμε για τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό ή δεν πρέπει να το αναφέρουμε, γιατί είναι ένα στοιχείο που μειώνει και την πατρίδα μας και την Ορθοδοξία.
Τώρα για το πατρίς θρησκεία οικογένεια...θα αναφέρω κάτι που έγραψε ο Σεφέρης την περίοδο της δικτατορίας.
Πατρίς=πυρ
Θρησκεία=πυρ
Οικογένεια=πυρ
Ερμηνεύοντάς τον μάλλον θέλει να πει πως οι τρεις αυτές ιερές λέξεις για το λαό μας στάλθηκαν από ορισμένους... στην πυρά.
λοιπον μεχρι το 1974 η χουντοφροσυνη των ελληνων ηθελε τους επισκοπους της πρωην στρατιωτικους ιερεις
παρακατω δεν δινω ως χριστιανος το δικαιωμα σε κανεναν να αμφισβητει τα δικαιωματα των αλλων δογματων και θρησκευτικων αποψεων οταν αυτα εκφραζονται με υγιη τροπο θελω να δω αγαπητε βοανεργες οταν θα σου κλεισουν εσενα τις εκκλησιες σου οπως εχουν κανει σε διαφορες χωρες οταν θα σκωτοσουν τον πατερα σου επειδη ειναι χριστιανος η οταν θα σε εχουν στο περιθορειο εν ετη 2000 επειδη εισαι χριστιανος να δουμε τι θα λες..... (και σου μιλαω για γεγονοτα που εζησα οχι τυχαια παραδειγματα)
λοιπον αν αγαπας δεν εκδικησε και ειδικα οταν εχεις η θες να εχεις αγαπη του χριστου μεσα σου
οι ιουδαιοι αγαπητη μελπομενη βρισκονται στην ελλαδα απο τον καιρο του βυζαντιου μην σου πω και νωριτερα και οχι ο πολιτισμος τους δεν εχει να κανει με τον πολιτισμο των ελληνων χριστιανων
τζιμη ο σεφερης δινει και συνεχεια στο ποιημα του και λεει τρις λεξεις νεκρες γιατι τις σκωτοσατε;
τωρα να ρωτησω κατι ως σκεπτομενος ανθρωπος κι εγω μιας και μιλαμε για εθνος; τι ειναι ελληνικο εθνος; οσοι ειναι χριστιανοι; οσοι ειναι ελληνες στο γενος ανεξαρτητα θρησκειας η κατι αλλο;
προσωπικα επειδη μια ζωη παλευω μαρτυρικα να αποδειξω την αληθεια της ορθοδοξιας και επειδη μεγαλωσα σε περιεργο πολιτικα περιβαλον που δεν γουσταραν και τοσο τους ορθοδοξους δεν μπορω να δεχτω ως αληθινα ολα αυτα....δεν μου παει
να πουμε για χριστιανικο πολιτισμο ναι αλλα οχι για εθνικοχριστιανικο πολιτισμο δεν ταιριαζει.....
και θα πω και κατι που μου ειπε καποτε μια μαρξιστρια δασκαλα μου και ισως ηταν το μονο που κρατησα απ αυτην
αν θες να λεγεσε πιστος μιας θρησκειας να μαθεις να αγαπας ολους τους αλλους που δεν πιστευουν τον ιδιο θεο με σενα για τον απλο λογο πως ετσι θα τονοσεις τον σεβασμο τους και το ενδιαφερον τους προς την πιστη σου
αυτα απο μενα
ΥΓ προσωπικα δεν εχω προβλημα με τα πιστευω κανενος αρκει αυτα να μην γινονται βασανο για τους αλλους
παρακατω δεν δινω ως χριστιανος το δικαιωμα σε κανεναν να αμφισβητει τα δικαιωματα των αλλων δογματων και θρησκευτικων αποψεων οταν αυτα εκφραζονται με υγιη τροπο θελω να δω αγαπητε βοανεργες οταν θα σου κλεισουν εσενα τις εκκλησιες σου οπως εχουν κανει σε διαφορες χωρες οταν θα σκωτοσουν τον πατερα σου επειδη ειναι χριστιανος η οταν θα σε εχουν στο περιθορειο εν ετη 2000 επειδη εισαι χριστιανος να δουμε τι θα λες..... (και σου μιλαω για γεγονοτα που εζησα οχι τυχαια παραδειγματα)
λοιπον αν αγαπας δεν εκδικησε και ειδικα οταν εχεις η θες να εχεις αγαπη του χριστου μεσα σου
οι ιουδαιοι αγαπητη μελπομενη βρισκονται στην ελλαδα απο τον καιρο του βυζαντιου μην σου πω και νωριτερα και οχι ο πολιτισμος τους δεν εχει να κανει με τον πολιτισμο των ελληνων χριστιανων
τζιμη ο σεφερης δινει και συνεχεια στο ποιημα του και λεει τρις λεξεις νεκρες γιατι τις σκωτοσατε;
τωρα να ρωτησω κατι ως σκεπτομενος ανθρωπος κι εγω μιας και μιλαμε για εθνος; τι ειναι ελληνικο εθνος; οσοι ειναι χριστιανοι; οσοι ειναι ελληνες στο γενος ανεξαρτητα θρησκειας η κατι αλλο;
προσωπικα επειδη μια ζωη παλευω μαρτυρικα να αποδειξω την αληθεια της ορθοδοξιας και επειδη μεγαλωσα σε περιεργο πολιτικα περιβαλον που δεν γουσταραν και τοσο τους ορθοδοξους δεν μπορω να δεχτω ως αληθινα ολα αυτα....δεν μου παει
να πουμε για χριστιανικο πολιτισμο ναι αλλα οχι για εθνικοχριστιανικο πολιτισμο δεν ταιριαζει.....
και θα πω και κατι που μου ειπε καποτε μια μαρξιστρια δασκαλα μου και ισως ηταν το μονο που κρατησα απ αυτην
αν θες να λεγεσε πιστος μιας θρησκειας να μαθεις να αγαπας ολους τους αλλους που δεν πιστευουν τον ιδιο θεο με σενα για τον απλο λογο πως ετσι θα τονοσεις τον σεβασμο τους και το ενδιαφερον τους προς την πιστη σου
αυτα απο μενα
ΥΓ προσωπικα δεν εχω προβλημα με τα πιστευω κανενος αρκει αυτα να μην γινονται βασανο για τους αλλους