Αδελφέ μου, εάν θεωρείς ότι γνωρίζεις περισσότερα πράγματα από μοναχούς όπως ο Παίσιος, τότε δεν ξέρω τι να πω. Ωραία λοιπόν, κρίνουμε ότι η Εκκλησία είναι αιρετική και δεν κάνουμε υπακοή σ' αυτήν, ή φεύγουμε από αυτήν!Thomas15n έγραψε:Καταρχήν γράφω το άρθρο της Εφημερίδας, δεν είναι δικά μου τα λόγια,aposal έγραψε:Αδελφοί μου συγχωρέστε με, αλλά το να μιλάνε τόσο απαξιωτικά και χωρίς καθόλου σεβασμό για τον Αχιεπίσκοπο δεν είναι Χριστιανικό! Είναι σαν να διαβάζω πολιτική εφημερίδα!
Και μένα κάποιες αποφάσεις και κάποιες ενέργειες, όπως οι συμπροσευχές για παράδειγμα των Ιεραρχών μας, δεν μου άρεσαν! Αλλά μέχρις εκεί! Ποιός είμαι εγώ που θα κατακρίνω έναν Ιεράρχη; Εγώ είμαι (και αν δεν το πιστεύω πραγματικά, κακό του κεφαλιού μου) ο πιο ανάξιος απ όλους! Είναι δυνατόν να κατακρίνω κάποιον καλύτερο; Γιατί, ό,τι και να είναι ο Ιεράρχης, εφ' όσον εγώ είμαι ο χειρότερος, αυτός είναι καλύτερός μου!
Θέλεις κι'άλλα παραδείγματα ή σου φτάνουν αυτά, οι εποχές είναι πονηρές γεμάτες από το πνεύμα της αποστασίας και μου μιλάς γιά υπακοή προς τους ανθρώπους και ανυπακοής προς τον Θεό, αν δεν το κατάλαβες.
Πάντως σχετικά με την Εκκλησία, παραθέτω από απόσπασμα από το βιβλίο "Σκεύος εκλογής" του ιερομόναχου Χριστόδουλου :
Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα για το θέμα της φιλονικίας των τριών ιεραρχών με τον αρχιεπίσκοπο, ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι.
Ο Γέροντας ενοχλημένος κάπως από την ερώτηση αυτή είπε : «Ακούτε βρε παιδιά, δεν είμαστε όλοι για όλες τις δουλειές. Ο καθένας πρέπει να κοιτάει την δουλειά του και να μην ανακατεύεται εκεί που δεν πρέπει. Εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά να εφαρμόζουμε την εντολή του Χριστού μας : «βλέπετε δε υμείς εαυτούς», για να μην ακούσουμε την επίπληξη : «τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου…».Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να κρίνουμε, γιατί είναι δουλειά του Θεού να βλέπει τι κάνουν οι αδελφοί μας και να τους κρίνει. Ο καλός Θεός μας ποτέ, μα ποτέ δεν παραχωρεί να μας βρει κάτι άσχημο αν προηγουμένως δεν έχει δει ότι μέσα από αυτό θα βγει κάτι καλό και θα ωφεληθεί η ψυχή μας. Γι’ αυτό να έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο Θεός και τις αταξίες μας τις εκμεταλλεύεται για το καλό μας! Να έχετε εμπιστοσύνη σ’ Εκείνον και αφήστε τα όλα στα δικά Του χέρια και μην ασχολείστε.