Συμπαράσταση στον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

sakis_ έγραψε:
1. Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος εις το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών
2. Ή αναγνώριση των μυστηρίων των Παπικών και Μονοφυσιτών στο Μπελαμέντ και Σομπεζύ αντιστοί­χως καί προσφάτως των Λουθηρα­νών της Γερμανίας στην Κωνηολι
3. Η άρση των αναθεμάτων το 1965 των παπικών, η οποία αντίκει­ται σε όλη την Ορθόδοξο Παράδοση και δη στο Συνοδικό της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου
4. Οι συμπροσευχές και συνιεργουργίες μετά των αιρετικών.
7. Η ακύρωσις του ενός και νομί­μου γάμου από τους Επισκόπους δια της υπογραφής των διαζυγίων για διαφόρους λόγους πλην της μοιχείας και η επιτέλεση του δευ­τέρου και τρίτου γάμου, οι οποίοι αυτοί γάμοι επιβραβεύουν και νο­μιμοποιούν την μοιχεία, καταλύ­ουν δε τον ευαγγελικο νόμο και ακυρώνουν την εκκλησιαστική Παράδοση.
8. Η αποδοχή με λόγια και έργα της αιρέσεως του Οικουμενισμού, ο οποίος είναι η ρίζα όλων των προαναφερθεισών αιρέσεων, η αιτία της εκκοσμικεύσεως της εκκλη­σίας και η αποστασιοποίηση από όλη την Ορθόδοξο Παράδοση.
Για τα παραπάνω δικαίως αγωνίζεται ! Για τα 5 και 6 δεν γνωρίζω .
nicdi
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nicdi »

Χριστός ανέστη!

Είδα μόλις τώρα την (παλαιότερη) συζήτηση αυτή και επιθυμώ να τοποθετηθώ.

Τον π.Ευθύμιο δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Καταθέτω ότι βρίσκω πολύ σκληρή την κριτική που έκανε στον Εθνοιερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης.

Ηδη μαρτυρούνται θαύματά του (βλέπε περιοδικό "Επαγγελία" της Ι.Μ. Γουμενίσσης).

Υπενθυμίζω ακόμη ότι η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για απόδοση τιμής αγίων δεν περιλαμβάνει μόνο τον Σμύρνης Χρυσόστομο, αλλά 4 ακόμα μάρτυρες ιεράρχες (Μοσχονησίων κ.α.) και επίσης :
"...των συν αυτοίς κληρικών και λαϊκών"
περιλαμβάνει δηλαδή όλους τους αδίκως σφαγιασθέντες της Καταστροφής.
Δεν ήταν καιρός να τους αποδοθεί αυτή η τιμή ; για την πίστη του Χριστού μαρτύρησαν!
Υπάρχει μια αντίρρηση εδώ, ότι τάχα δεν είναι γνωστά τα ονοματά τους.
Μα, μήπως είναι γνωστά τα ονόματα των 20.000 μαρτύρων και των άλλων 200.000 μαρτύρων που δικαίως είναι στο Αγιολόγιο;
Ωφειλε να τα λάβει αυτά υπόψη του ο π.Ευθύμιος προτού καταφερθεί με τόσο πείσμα, σαν να ήταν ο σκοπός της ζωής του η αμφισβήτηση αυτή!

Επίσης υπερβολική και επικίνδυνη για τόσο κόσμο που παρευρίσκετο και τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, ήταν η διαμαρτυρία του πατρός εναντίον του Λαρίσης με υπέρπτηση ψεκαστικού αεροπλάνου.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Συμπαράσταση στον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά

Δημοσίευση από Harrys1934 »

ROMFAIA έγραψε:Σήμερα 18/4/2007 και στις 18.00μμ εξετάζετε από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο η υπόθεση του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά.

Όσα από τα μέλη του φόρουμ θελουν να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στον αγωνιστή - ομολογιτή ιερέα μπορουν να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας μέσω φαξ στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Ο αριθμός του φαξ είναι : 210 7272210

Το έστειλα με πολες υπογραφές, έβαλα και την θεία μου την Καλιώπη και υπόγραψε πειράζει;? ¨Όχι απλώς ρωτάω να μαθαίνω, καλά δεν κάνω;

Άντε για Γιαγιάδες για
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Ενημερώνω τους σεβαστούς αναγνώστες του φορουμ ότι η δίκη του πατρός Ευθυμίου αναβλήθηκε για δευτερη φορά για την 6/6/2007.

Ξέρω πως λίγοι απο σας νοιάζονται αλλά εγώ οφείλω να σας ενημερώσω....
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

H ROMFAIA έγραψε :
Ενημερώνω τους σεβαστούς αναγνώστες του φορουμ ότι η δίκη του πατρός Ευθυμίου αναβλήθηκε για δευτερη φορά για την 6/6/2007.

Ξέρω πως λίγοι απο σας νοιάζονται αλλά εγώ οφείλω να σας ενημερώσω....
Αδελφή ROMFAIA, Χριστός Ανέστη!
Θαυμάζω τον αγώνα του π. Ευθυμίου και προσεύχομαι γι' αυτόν.
Όπως καλώς γνωρίζεις, ο 15ος Κανόνας της ΑΒ΄τον σκεπάζει καλώς.
Μακάρι να γίνη παράδειγμα και για άλλους.....
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

================
..... ο Άγιος Πατήρ ημών Γρηγόριος Β΄εκλεγείς Πατριάρχης Κων/πόλεως από λαϊκών, ηρνήθη να δεχθή χειροτονία από λατινόφρονας ή λατινόφιλους Επισκόπους, ή έστω και απλώς επικοινωνήσαντας μετά των λατινοφρόνων. Επειδή δε όλοι σχεδόν οι Επίσκοποι του κλίματος του Πατριαρχείου της εποχής εκείνης είχον οπωσδήποτε επικοινωνήσει μετά του προκατόχου του Πατριάρχου Ιωάννου ΙΑ΄του Βέκου, παρέμεινε επ' αρκετόν εψηφισμένος μεν Πατριάρχης, αλλ' άνευ χειροτονίας εκτελών μόνον όσα εκ των πατριαρχικών καθηκόντων δεν απήτουν ιερωσύνην. Ελθόντων ακολούθως εις Κων/πολιν των μη λατινισάντων Επισκόπων Κοζύλης και Δεβρών (πόλεων Αιτωλίας και Μακεδονίας), εδέχθη την χειροτονίαν αφού προηγουμένως εχειροτόνησαν ούτοι τον Ηρακλείας Γερμανόν, όστις, κατά την τάξιν, εγκαθίστα τον Κων/πόλεως.
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

nicdi έγραψε:Επίσης υπερβολική και επικίνδυνη για τόσο κόσμο που παρευρίσκετο και τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, ήταν η διαμαρτυρία του πατρός εναντίον του Λαρίσης με υπέρπτηση ψεκαστικού αεροπλάνου.
Ο θρησκευτικός φανατισμός αποτελεί πολύ κακό σύμβουλο. Την ημέρα της εορτής του Αγίου Αχιλλίου!!! Ποια είναι η τιμή στον Άγιο; Ή μήπως το κόκκινο πανί που λέγεται μητροπολίτης Λάρισας δεν επιτρέπει να σκεφτούμε ούτε τον εορτάζοντα Άγιο;
Κι ο κόσμος που συμμετείχε στο προσκήνυμα; Αν γινόταν ένα ατύχημα;
Αλλά τι ρωτάω, εδώ δεν σκεφτήκαμε τον Άγιο, τον κόσμο θα σκεφτούμε.
Εικόνα
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Τιμή Αγίου - Μίμησις Αγίου
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Τηρουμένων των αναλογιών:

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Ήκουσα δε και δια τον φλύαρον εκείνον Αρσάκιον, τον οποίον εκάθισεν η βασίλισσα Πατριάρχην εις τον θρόνον μου, ότι καθ’ υπερβολήν έθλιψε τους αδελφούς και τας Παρθένους, οίτινες με υπερησπίζοντο και δεν ηθέλησαν να συγκοινωνήσωσι με αυτόν, εκ των οποίων πολλοί και απέθανον εν τη φυλακή δι’ αγάπην μου. Εκείνος, λέγω, ο προβατόσχημος λύκος, ο οποίος έχει μεν σχήμα Επισκόπου, είναι δε μοιχός κατ’ αλήθειαν, διότι καθώς η γυνή ονομάζεται μοιχαλίς, όταν, ζώντος του ανδρός της, λάβη άλλον άνδρα, ούτω αυτός είναι μοιχός ουχί κατά σάρκα, αλλά κατά πνεύμα, επειδή, ζώντος εμού του Επισκόπου της Κωνσταντινουπόλεως, αυτός ήρπασε τον θρόνον μου.(Ορθόδ. Συναξαριστής τόμος Α΄ σελ :688).
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

Αρα λοιπόν, μοιχεπιβάτης κι ο μακαριστός Λαρίσης Σεραφείμ, διότι όταν πήγε στη Λάρισα ζούσε ο Θεολόγος (την ευχή του να έχουμε), ο οποίος πήρε τη θέση του προηγούμενου επισκόπου και πάει λέγοντας.
Από τη στιγμή που εκοιμήθη ο Θεολόγος, ποιος είναι πλέον ο κανονικός μητροπολίτης Λαρίσης; Δεν είναι αυτός που εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος;
Εκτός αν αμφισβητούμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και ας κάνει ο καθένας μας δική του σύνοδο να αποφασίζει κατά το δοκούν.
Εικόνα
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Με αφορμή αυτό το θέμα μια αν κατάλαβα καλα εν Χριστώ αδελφή υπέρμαχος ούσα του π.Ευθυμίου πήρε την πρωτοβουλία και μου έγραψε: Θα σας παραθέσω την μικρή αλληλογραφία μας και τα όποια συμπεράσματα δικά σας:

ADELFE MOU KALISPERA,
ZHTO SYGNOMI GIA THN AGGLIKH GRAFI ALLA EDO POY EIMAI DEN EXO THN DYNATOTHTA NA GRAFO STA ELLHNIKA.ADIKEIS TON PATERA TRIKAMHNA KAI PROFANOS DEN GNORIZEIS POLLA.O PATHR AYGOYSTINOS KANTIOTHS APESEIRE THN YPOGRAFH TOY GIA THN AGIOPOIHSH TOY XRYSOSTOMOY SMYRNHS O OPOIOS EINAI ETHNOMARTYRAS KAI OXI MARTYRAS KATA TON KYRIO IHSOU XRISTO.EAN EINAI OPOS TA LES THE EPREPE NA AGIOPOIHSOYME KAI TON ATHANASIO DIAKO, TON PAPAFLESSA KAI TOSOYS ALLOYS.TO OTI O XRYSOSTOMOS HTAN MASONOS EXEI KATAGRAFEI SE TOSES EKDOSEIS ME STOIXEIA ESEIS DEN TA DIABASATE?
ZHTHSTE LOIPON NA ENHMEROTHEITAI SXETIKA ME TON PATERA EYTHYMIO TOY OPOIOY H DIKH KAI PALI ANABLHTHHKE GIA TIS 6 IOYNIOY

FILIKA
EN XRISTO ADELFH

Στις 10 Μαΐου απαντώ:

Είμαι στην Μητρόπολη Φλωρίνης και αρκετά πιο κοντά απο εσάς στον π. Αυγουστίνο, για να ξέρω αν το παραμύθι περι αποσύρσεως που τεχνηέντως διέρρευσαν ισχύει. Τον ρώτησε λόγω αυτής της φήμης και με όλη την καλή διάθεση ο πνευματικός μου π.Νικηφόρος Μανάδης για το αν είναι ή όχι Άγιος και απήντησε καταφατικά. Όχι τότε, πρόσφατα. Σημειωτέον πως ο π. Αυγουστίνος μιλάει απο ελάχιστα έως καθόλου και όχι στον κόσμο ούτε στην Καπλάνογλου, η οποία απαράδεκτα εκδίδει βιβλία στο όνομά του. Δυστυχώς έφτασε στην κατάντια ο "Σταυρός", να είναι έρμαιο του Σωτηρόπουλου, του Χρυσόστομου, του Λαυρεντίου και της Καπλάνογλου.

Και μόνο ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο π. Ευθύμιος δείχνει ασέβεια απέναντι σε έναν έστω νεομάρτυρα. Παρεπιπτώντως αυτά που έγραψα τα έχω πει και στο συνέδριο του π. Θ.Ζήση και φυσικά ενώπιον ενος μεγάλου ακροατηρίου. Και μην νομίζεις. Αν αισθάνομαι πιο κοντα, στον π.Θεόδωρο νιώθω και όχι στην Ιερά Σύνοδο.

Και εν πάσει περιπτώσει, ακολουθώ την επίσημη αναγνώριση της Εκκλησίας. Μιας και έχεις όντως αμφιβολίες για τον Άγιο Χρυσόστομο, γιατί δεν προσεύχεσαι να κάνεις και ένα τριμέρι. Αν θέλεις να κάνουμε μαζί. Για να μας απαντήσει ο καθ΄ύλην αρμόδιος για το τί είναι ο Χρυσόστομος Σμύρνης, πέρα απο ανόητα βιβλία και ταλιμπανισμούς.

Κωνσταντίνος Κόττης

Έλαβα την εξής απάντηση:

"ADELFE MOY KALIMERA,

EAN HTAN AGIOS O P. XRYSOSTOMOS THA MAS TO EIXE PAROYSIASEI O KYRIOS OPOS EDOSE APODEIXEIS GIA TON AGIO NEKTARIO.TO OTI EISAI STHN MHTROPOLH FLORINHS AYTO DEN SHMAINEI TIPOTA.EKEINO POY EXEI SHMASIA EINAI OTI EISAI POLY KONTA STON PATERA ZHSH O OPOIOS GNORIZO PARA POLY KALA TI SHMAINEI.EAN YPARXEI KAPOIOS O OPOIOS SAS XEIRAGOGEI EINAI O PATERAS ZHSHS ME OLA AYTA TA OPOIA KANEI.KAI EN PASEI PERIPTOSEI OFEILEIS NA SEBESAI TON KATHE PATERA EYTHYMIO O OPOIOS KANEI TON AGONA.DEN EXEI KANEI O PATERAS EYTHYMIOS TON XRISTO MAS KAI TON STAYRO TOY XILIA KOMATIA.ALLOI EINAI AYTOI POY KOPSANE RAPSANE ENAN ALLO XRISTO STA METRA TOYS.OLOI MAS AKOLOYTHOYME THN ORTHOTHOKSH EKKLHSIA ALLA EXOYME KAI KRISH.KAI TELOS PROFANOS DEN EXETE PARAKOLOYTHISEI POTE TON PATERA EYTHYMIO NA LEITOYRGEI GIA AYTO AKFRAZESE TOSO APAKSIOTIKA(απο ότι κατάλαβα πρέπει να πετάει ή κάτι τέτοιο. Εδώ θα πώ ότι Κύριος οίδε). ALLA ADELFE MOY TOYLAXISTON AYTOS EINAI KONTA STON XRISTO.
O KYRIOS MAS NA SE FOTISEI KAI ESENA KAI TON PATERA ZHSH O OPOIOS OMOS,ZHTO SIGNOMI EAN SE STENACHORHSO, EINAI AYTOS POY KAPELONEI TA PANTA KAI THA BRETHEITE KAPOIA STIGMI NA METANOEITE OLOI SAS PIKRA GIATI TON AKOLOYTHISATE.

XRISTOS ANASTHMENOS STIS KARDIES OLON MAS
KAI NA MAS ENONEI.
KALIMERA
"

Απαντάω στις 11 Μαΐου:

Αδελφέ βγάζεις εκτός απο φαρμάκι και κρίσεις για άτομα που δεν ξέρεις και εν προκειμένω και για μένα και για τον π. Θεόδωρο. Αυτό δείχνει το πόσο επιπόλαιη είναι η κρίση σου όπως και των συνηθών ζηλωτών τους οποίους έχω φάει με το κουτάλι. Δεν μιλάς ούτε με κανένα περι τον χ επισκοπο, ούτε με κανένα κοσμικό(αν και κοσμικός είμαι) ή παραμεριστή της Παραδόσεως της Εκκλησίας(στις πράξεις είμαι εννοώ ότι δεν θεωρώ τις Ορθόδοξες Γραφικές και Κανονικές Αρχές ιστορίες μιας άλλης εποχής αφου υποτίθεται σήμερα δεν είμαστε σκοταδιστές, νομικιστές, σχολαστικοί και άλλα συνήθη τετριμμένα), ούτε κανένα "ζηλωτή", απο αυτούς που χωρίς κρίση άγονται και φέρονται πίσω απο ιερομονάχους.

Έχουμε και λέμε. Το τί θα πει "Σταυρός" και π. Αυγουστίνος το ξέρω σίγουρα καλύτερα απο εσένα και ειδικά το παραμύθι της αποκηρύξεως του Χρυσοστόμου Σμύρνης. Και δεν είμαι απλά ποίμνιο στην μητρόπολη αυτή(με αυτό δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι κάποιος ή καν εξέχον μέλος αλλά ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις). Στον δε π. Αυγουστίνο είμαι απο δίπλα απο τα 14 μου.

Αναφορικά με τον ίδιο τον Χρυσόστομο σε προσκάλεσα(πιστέψτε με δεν το είπα ειρωνικά) να κάνουμε ένα τριμέρι. Δέχεσαι;

Όσον αφορά για το τί πιστεύει σήμερα για τον Χρυσόστομο ο π.Αυγουστίνος, εστω και στην κατάσταση που είναι, σου επικαλέστηκα επώνυμη επίσημη μαρτυρία του ίδιου του πνευματικού μου που ρώτησε ο ίδιος τον Γέροντα. Εσύ απο ποιά πηγή αδιάσειστη, γνωρίζεις την αποκήρυξη; Και μην μου πεις απο τον π.Λαυρέντιο(ο άνθρωπος που τον γηροκομεί) ή την Νίκη Καπλάνογλου(η αφιερωμένη που έχει το αρχείο των ηχογραφημένων ομιλιών του και συρράπτει ομιλίες του και τις κάνει βιβλία για να μας πείσει ότι είναι ενεργός όντας ανάπηρος και 101 ετών);

Στοιχεία για τον Άγιο, όπως το αν ήταν αποδεδειγμένα μασώνος, απο πότε έχει ακολουθία, αν έχει κάνει εμφανίσεις κ.α., μπορώ να σου δώσω ένα συνάδελφο θεολόγο απο το Αμύνταιο, ο οποίος έχει κάνει και τη σχετική έρευνα. Γιατί κάθε λόγος έχει και αντίλογο.

Γλάστρα δεν είμαι σαν την πλειοψηφία του εκκλησιαστικού κόσμου που, στο ξαναλέω, άγεται και φέρεται πίσω απο ηγουμένους, ηγουμένες και πιστεύει ότι πιστεύουν οι "διδάσκαλοι"(αυτό για το "σας χειραγωγεί"). Το πόσο λάθος είσαι και συκοφαντείς ανθρώπους, είναι τα λεγόμενά σου για τον π.Θ.Ζήση. Υπήρξε καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο, διατηρώ μια καλή σχέση με το γραφείο του, αλλά δυστυχώς για σένα είναι ένθερμος υποστηριχτής του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά και θεωρεί μασώνο τον Χρυσόστομο Σμύρνης. Ως προς αυτό τον άκουσα(και πάλι) ο ίδιος τον Μάρτιο και έχουμε Απρίλιο(δηλαδή Μάιο). Τίμω τον π. Θεόδωρο αλλά έχω διαφωνήσει(απο τις ελάχιστες φορές που έχω διαφωνήσει) γι΄αυτές του τις απόψεις δημόσια και μέσα στα συνέδριά του. Έσυ μόλις τον έθαψες και άδικα.

Τον Χριστό τον αναβιβάζουμε στο Σταυρό όλοι μας και όσοι αγιάζουν και αυτοί απο χάρι και έλεος αγιάζουν.

Εύχομαι και εσένα να σε φωτίζει ο Θεός.

Κωνσταντίνος Κόττης

Ακολουθεί η εξής λιτή απάντηση:

"EYXOMAI OLOPSYXA NA EIMAI LATHOS KAI ESY O SOSTOS.SE KANENAN DEN XARIZOYME THN ORTHODOXIA.GRAFEIS OMOS ME EGOISTIKO PNEYMA KAI DEN EINAI APODEKTO.TO NA EISAI KONTA STON PATERA AYGOYSTINO AYTO DEN SE APOKATHISTA.AGAPH DEN EXEIS MONO YPERMETRO EGOISMO.DEN GNORIZEIS MONON ESY PRAGMATA.PAR' OLA AYTA TO MONO POY ZHTO EINAI NA MOY PEIS GIATI DEN AGIOPOIOYME KAI TON ATHANASIO DIAKO H TON PAPAFLESSA.O KYRIOS APO TO AMYNTAIO NA MOY PEI TI?? TA THAYMATA KAI OI PAROYSIASEIS TOY AGIOY NEKTARIOY DEN EGINAN SE ENAN.

BALE AGAPH STHN KARDIA SOY
"

Απαντώ πάλι στις 11 Μαΐου:

Δεν ξέρω κατα πόσο έχω αγάπη στην καρδιά μου. Πολύ περισσότερο δεν ξέρεις εσύ αναφορικά με εμένα. Ο Θεός ξέρει.

Αναφορικά με την αποκήρυξη ή όχι απο τον π. Αυγουστίνο άσε με να ξέρω καλύτερα.

Σε ευχαριστώ γιατί με έκρινες ως άνθρωπ
ο χωρίς αγάπη, άρα Γραφικώς χωρίς αξία("αγάπη δε μη έχω").

Δεν αρνήθηκα το τί μπορεί να ξέρει κάποιος για κάτι.

Για τον Αθανάσιο Διάκο και τον Παπαφλέσσα δεν γνωρίζω, δεν με απασχολεί και δεν ξέρω αν οι υποθέσεις του σχετίζονται με τον Χρυσόστομο. Ξέρω όμως ιστορικά πως αντιμετώπιζαν οι Οθωμανοί τους Έλληνες και ειδικά τους ρασοφόρους, ξέρω την απάντηση του Χρυσοστόμου στην πρόταση για να γλυτώσει και δεν έχω καμία αμφιβολία, πως αν γινόταν εξομώτης θα γλύτωνε. Και ο μάρτυρας είναι μάρτυρας.

Τοποθετήθηκα σε ότι μου έγραψες, εσύ πάλι όχι.

Δεν υπάρχει μέτρο παρουσιάσεων στους Αγίους. Αν θέλει και πόσο ο Θεός παρουσιάζονται, σε πολλές δε περιπτώσεις, αιώνες μετά. Στην εκκλησία δεν αναγνωρίζεται η Αγιότητα κάποιου με βάσει έγγραφα. Αρκεί μια προσευχή ή η συνεχής παρουσία του σε όσους Αγίους υπάρχει αυτό. Το να γράφουμε βιβλία σαν του Τρικαμηνά είναι ανορθόδοξη πρακτική. Άμα έχει τα κότσια ας κάνει προσευχή και εγώ μαζί του και ο Θεός θα μας απαντήσει. Το πιστεύω ! Αφού δε τον ξέρεις, μετέφερέ του. Δέχεται; Αν είναι τόσο ανεβασμένος, Κύριος οίδε(και δεν ειρωνεύομαι μπορεί και να είναι ο άνθρωπος εγώ δεν το ξέρω), πρόβλημα δεν θα έχει, ή μήπως έχει; Εσύ θα μου πεις.

Κωνσταντίνος

Σήμερα λοιπόν λαμβάνω και το κάτωθι, οπότε έκρινα ότι έπρεπε να δημοσιευθεί:

"ADELFE MOU,
EPEIDH DEN EXO SKOPO NA GINO "KYMBALON ALALAZON" DEN EPITHYMO NA SINEXISO SYNOMILIA MAZI SOY.
TO PROBLHMA EINAI DIKO SOY KAI MPOREIS NA TO DIAXEIRISTEIS OPOS NOMIZEIS. OSO AFORA TON PATERA TRIKAMHNA EISAI PARA MA PARA POLY MIKROS KAI LIGOS GIA NA EKFRAZESE ETSI.ESENA PERIMENE O PATERAS TRIKAMHNAS GIA NA PROSEYXHTHEI.EXEIS ESY KOTSIA KAI DEN EXEI EKEINOS???
ONTOS EISAI GRAFIKOS KAI ASTEIOS ME TIS TOPOTHETHSEIS SOY.AYTA POY MOY GRAFEIS DEN LEGONTAI APO ANTHROPO THEOLOGO. AFOY TON GNORIZEIS ESY KAI EXEIS TA KOTSIA GIATI DEN TO KANEIS APO MONOS SOY KAI ZHTAS DIAMESOLABHSH.kANTO ESTO KAI MESO TOY P. ZHSH.

LYPAMAI POY ANTHROPOI SAN KAI ESENA, EAN ONTOS EISAI THEOLOGOS, KHRYTOYN XRISTO
".

Να απαντήσω μόνο εδώ: Δεν είναι η άποψη μου ενάντια στην επίσημη συνοδική εκκλησιαστική θέση και απο την άλλη δεν έχω ουσιαστικούς λόγους να προβάλω επιφυλάξεις.

Γραφικά το τριμέρι είναι πατερική πρακτική. Επιπλέον εκεί που είναι δύο είναι και ο Χριστός. Δέχομαι ως υπέρμαχος του Χρυσοστόμου(αν και ανάξιος και αυτό χωρίς ίχνος ταπεινολογίας) να κάνω ένα τριμέρι με έναν
αντικείμενο και εν προκειμένω με τον π. Ευθύμιο που είναι και ανεβασμένος κατα τα λεγόμενά σου. Μιας και όμως το αναφέρεις δεν έχω πρόβλημα. Ας πει ναι ο π. Ευθύμιος και θα πάω προσωπικά στον π. Θεόδωρο και θα του το ζητήσω.

Εγώ αυτήν την κρίση του Θεού δεν φοβάμαι να τη λάβω, γιατί δεν θα με χαλάσει καθόλου να βγω απο την πλάνη μου. Αν είμαι σε πλάνη.

Οι κρίσεις στους χρήστες του Forum

Κωνσταντίνος Κόττης
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”