Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6431

Υπ' όψιν ότι αυτή δεν είναι η κάρτα του πολίτη, αλλά η κάρτα για τις ''συναλλαγές'' .....για να μας γλυτώσουν λέει απο τις πολλές αποδείξεις.
Είναι να εφαρμοστεί τελικά απο το.....2012,( το 2011 για όποιον θέλει, και για όποιο μαγαζί έχει την υποδομή....)..........σας έλεγα ότι έχει πολλά πρακτικά προβλήματα.......
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Κάποιες σκέψεις μου, γρήγορα - γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω:

Η κάρτα του πολίτη, δεν μπορεί ποτέ να είναι πνευματικά επωφελής για αυτόν που την έχει. Ετσι δεν είναι? :8
Κανένα έγγραφο και καμμιά κάρτα δεν μπορεί να ωφελήσει πνευματικά.

Πάμε παρακάτω..
Επομένως η κάρτα του πολίτη, σε πνευματικό επίπεδο, μπορεί να είναι:

1. Πνευματικά επιζήμια για τον κάτοχό της.
ή
2. Πνευματικά αδιάφορη για τον κάτοχό της.

Εάν ισχύει το 2, τότε δεν είναι νομίζω δουλειά της Εκκλησίας να μας πει κάτι περαιτέρω. Είναι απλά ένα γραφειοκρατικό θέμα, όπως τόσα άλλα, στα οποία η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε τόσο να δίνει βάση.

Εάν ισχύει το 1, τότε η Εκκλησία πρέπει να μας προειδοποιήσει και να μας κατευθύνει εγκαίρως.

Αν δεν γίνει τίποτα από αυτά τα δύο και αντιθέτως η Εκκλησία πει "πάρτε την κάρτα", είναι κάτι που προσωπικά με φοβίζει.

Και δειλά δειλά,
να πω μιά αφελή - ίσως - σκέψη:

Νιώθω πως στα έσχατα,
η κατάσταση ίσως νάχει κάποιες ομοιότητες με τα "πρώτα".

Δηλαδή εννοώ,
ότι όπως για παράδειγμα,
όταν εγώ προσωπικά δεν πίστευα,
και ξαφνικά κάτι έγινε και "άλλαξα",
και αυτή την αλλαγή δεν μου την επέβαλλε ούτε μου την πρότεινε,
ούτε η Εκκλησία, ούτε ο πνευματικός,
ίσως,
ίσως επαναλαμβάνω,
και στα έσχατα,
να πρέπει ο καθένας μας,
νάχει έναν μικρό προσωπικό ρόλο.

Ισως να έχουν κάποιο ρόλο εδώ και τα Αποκαλυπτικά:
"εδώ είναι η Σοφία....." και "ος έχει νουν....."
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Λοιπόν πάλι τα ίδια με το 666 και τα λοιπά όλα γνωστά. Θέλω να βάλω ξανά το όλο θέμα στο άλλο πλαίσιο που ξαναέγραψα πιό πάνω, δηλαδή θυμόσαστε κάποιοι λόγω ηλικίας τους περίφημους "φακέλους" στην ταινία δε "φωνάζει ο κλέφτης"υπάρχει η σκηνή που ο απατεώνας (Ντούζος) ρωτάει τον αστυνόμο (Πλατής) γιά το φάκελο του χαρακτηριζόμενου ως αναρχικού συλληφθέντα (Ηλιόπουλος), και του απαντάει ο αστυνόμος "δεν υπάρχουν φάκελοι".
Βεβαία όπως όλοι γνωρίζουμε την δεκαετία του 60 υπήρχαν οι φάκελοι και κάηκαν την δεκαετία του 80!
Έχουμε και λέμε αν τότε σου έδινε κάποιος τον φάκελό σου να τον έχεις να τον κουβαλάς μαζί σου και να τον δίνεις όπου στον ζητάνε με την πρώτη ευκαιρία θα το δεχόσουνα; Μα φυσικά ΟΧΙ, ποιός θα έκανε τέτοια παλαβομάρα χωρίς να αντιδράσει;Μα φυσικά ΚΑΝΕΙΣ.
Τώρα λόγω τεχνολογίας θα τον κουβαλάμε μαζί μας υπό την μορφή της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, τότε ήξερε κανείς τί έλεγε ο φακελός του; Εννοείται όχι, τὠρα ξέρουμε τί θα έχει μέσα η κάρτα αυτή;Εννοείται όχι.
Εκεί πρέπει να πατήσουμε, πάνω στο θέμα των ατομικών μας δικαιωμάτων, άμα πάμε στο 666 και τα τέτοια θα γίνουμε περίγελος. Εκεί αν πατήσουμε στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων μας, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτε διότι αυτοί οι ίδιοι φωνάζουν ότι κόπτωνται δήθεν γιά τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα.
Ακόμη και αν έλθει η στιγμή του σφραγίσματος στο χέρι ή στο μέτωπο πάλι υπάρχει καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων, αλλά τότε θα υπάρχει ο αντίχριστος οπότε θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ακόμη δεν έχει εμφανιστεί φανερά, άρα το σφράγισμα είναι υπόθεση στον χώρο της φαντασίας γιά τους πιό πολλούς.
Προσοχή να μην την πατήσουμε τώρα που είναι αρχή διότι αν την πατήσουμε τώρα αργότερα χαιρετίσματα στον πλάτανο.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

panagiotisspy έγραψε:Κάποιες σκέψεις μου, γρήγορα - γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω:

Η κάρτα του πολίτη, δεν μπορεί ποτέ να είναι πνευματικά επωφελής για αυτόν που την έχει. Ετσι δεν είναι? :8

Πάμε παρακάτω..

ή

Εάν ισχύει το 2, τότε δεν είναι νομίζω δουλειά της Εκκλησίας να μας πει κάτι περαιτέρω. Είναι απλά ένα γραφειοκρατικό θέμα, όπως τόσα άλλα, στα οποία η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε τόσο να δίνει βάση.

Εάν ισχύει το 1, τότε η Εκκλησία πρέπει να μας προειδοποιήσει και να μας κατευθύνει εγκαίρως.

Αν δεν γίνει τίποτα από αυτά τα δύο και αντιθέτως η Εκκλησία πει "πάρτε την κάρτα", είναι κάτι που προσωπικά με φοβίζει.

Και δειλά δειλά,

Νιώθω πως στα έσχατα,

Δηλαδή εννοώ,
ότι όπως για παράδειγμα,
ίσως,
ίσως επαναλαμβάνω,
και στα έσχατα,
να πρέπει ο καθένας μας,

Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν εννοώ την κάρτα αυτή καθ'εαυτή, έχουμε ξαναπεί ότι οι κάρτες δεν είναι σφράγισμα κλπ.
Αλλά πιστεύω δυστυχώς, ότι η άνευ όρων παράδοση όλων των προσωπικών δεδομένων μας σε άγνωστους αποδέκτες, θα έχει κατ' αρχήν συνέπειες σε κοσμικό και κοινωνικό επίπεδο.
Και αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν εξ αιτίας όλων αυτών ΚΑΙ πνευματικές προεκτάσεις κατά τη γνώμη μου.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ”ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”
Την 01.10.2010, στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε τακτική ιερατική σύναξη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, όπου όλοι οι ιερείς συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με αφορμή τις σχετικές ερωτήσεις πολλών πιστών της επαρχίας μας, καθώς και τα δημοσιεύματα στον θρησκευτικό τύπο λογίων κληρικών, δια των οποίων εκφράζουν την ζωηρά ανησυχία τους και καλούν τον πιστό λαό σε άρνηση παραλαβής της κάρτας αυτής. Κατά την διάρκεια της συνάξεως ενημερωθήκαμε σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό,καθώς και τις διαστάσεις που έχει λάβει τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.....
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε λίγους μήνες θα αρχίσει η σταδιακή αντικατάσταση της αστυνομικής μας ταυτότητας από την Κάρτα του Πολίτη.
Η Κάρτα του Πολίτη θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα είναι εφοδιασμένη με ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Πρόκειται δηλαδή για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου και δακτυλικό αποτύπωμα.
Με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, η πρόσβαση μέσω διαδικτύου στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κονωνικές υπηρεσίες.
Λαμβανομένων υπόψιν των απόψεων που διατύπωσαν οι πατέρες, αποφασίσαμε να συντάξουμε το ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο διαβάστηκε ενώπιόν της συνάξεως και έγινε ομοφώνως αποδεκτό εκ του συνόλου των ιερέων:

1. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, για την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη βούληση των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών, να ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, υποχρεώνοντάς τους αναγκαστικά, στο όνομα της διευκολύνσεως της καθημερινής ζωής η του ελέγχου της νομιμότητας σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας, να απογράφουν τα δεδομένα αυτά στις ηλεκτρονικές τράπεζες πληροφοριών των κρατών τους, και να λαμβάνουν ηλεκτρονικές κάρτες, που τους ταυτοποιούν, και που θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Έτσι επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος από το κράτος κάθε ενέργειας και δραστηριότητας του ανθρώπου. Ελέγχεται κάθε λεπτομέρεια της ζωής του. Αυτό σαφώς αντίκειται στην ελευθερία του ανθρώπου ως προσώπου, καθώς πλέον ο πολίτης γίνεται ψυχρός και απρόσωπος αριθμός, χάνει την προσωπικότητα και την αξία του και συνεχώς η ζωή του παρακολουθείται από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας του.

Επίσης αντίκειται στον Ευρωπαικό χάρτη θεμελειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου που στο άρθρο 8 με τίτλο «Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» τονίζει:
α. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.
β. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων πρέπει να γίνεται νομίμως, για κα θορισμένους σκοπούς, και με βάση την συγκατάθεση του ενδιαφερομένου η για άλλους θεμιτούς λόγους που προβλέπονται από τον νόμο. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα συλλεγέντα δεδομένα που το αφορούν και να επιτυγχάνει την διόρθωσή τους. Είναι φανερό από το άρθρο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι η συγκατάθεση του ατόμου προς τούτο.

2. Η υποχρεωτική λήψη της κάρτας του πολίτη και η απόλυτη σύνδεση και αναγκαιότητά της με την πραγματοποίηση βασικών καθημερινών αναγκών του ανθρώπου προς επιβίωση, π.χ. παραλαβή μισθού, νοσηλεία, εκπαίδευση, αγορά προϊόντων κλπ καθώς και το γεγονός ότι μελλοντικά η κάρτα αυτή θα περιέχει και την υπογραφή του κατόχου της, διεγείρει τα εξής ερωτηματικά :
α. Ποιά εγγύηση μπορεί να υπάρξει, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποκλαπούν τα στοιχεία της κάρτας η να χρησιμοποιηθούν για παράνομους σκοπούς, από εκείνους που θα έχουν πρόσβαση σε αυτά η ακόμα και να αλλοιωθούν σκόπιμα; Πρόσφατα εξάλλου γερμανικό κανάλι τηλεόρασης απέδειξε, ότι τα στοιχεία της κάρτας του πολίτη μπορούν εύκολα να υποκλαπούν
β. Ποιοί θα είναι οι όροι και τα όρια χρήσης των προσωπικών δεδομένων από εκείνους που νόμιμα θα τα επεξεργάζονται;
γ. Πως θα εξασφαλισθεί και θα κατοχυρωθεί νομικά η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη σχετικά με την διακίνηση και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων;
δ. Τι θα γίνει με εκείνους τους πολίτες που θα αρνηθούν για λόγους συνειδησιακούς η ακόμα και θρησκευτικούς να πάρουν την κάρτα του πολίτη; Θα αποκλειστούν από την ζωή, αφού χωρίς την κάρτα δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους η θα δοθεί εναλλακτική λύση από το κράτος; Ας σημειωθεί ότι στον Ευρωπαικό χάρτη θεμελειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου , στο άρθρο 10 παράγραφος 2 αναγνωρίζεται το δικαίωμα αντίρρησης συνειδήσεως του ανθρώπου.
3. Προβληματισμός εξάλλου υπάρχει για την περαιτέρω σκοπιμότητα της σύγχρονης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά από το Διαδύκτιο καθώς και τον Τύπο, από τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων και επιστημόνων, υπογραμμίζουν ότι εξυπηρετεί τους σκοπούς της εγκαθίδρυσης μίας παγκόσμιας Κυβέρνησης, η οποία μέσα από την κεντρική τράπεζα πληροφοριών θα μπορεί να ελέγχει όχι μόνο τα προσωπικά δεδομένα, αλλά ολόκληρη την ζωή του ανθρώπου, ακόμα και να την κατευθύνει.
4. Τα παραπάνω ενισχύονται και από το γεγονός ότι στο όνομα της πολύ-πολιτισμικότητας και του σεβασμού, δήθεν, της ιδιαιτερότητας των θρησκειών καταρρέουν οι εθνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες των λαών. Σήμερα βλέπουμε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του Ευρωπαίου πολίτη να αμφισβητείται νομικά η ύπαρξη εικόνων στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, οι μαντήλες των μουσουλμάνων κτλ. Ιδιαίτερα δε στη χώρα μας υπάρχει και καλλιεργείται ένα έντονο αρνητικό κλίμα για την Εκκλησία και τους κληρικούς της και βάλλεται η ορθοδοξία διεθνώς. Ας σημειωθεί ότι στο λεγόμενο Ευρωπαικό Σύνταγμα φρόντισαν να μην υπάρχει καμιά αναφορά στην χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης σεβόμενοι όπως είπαν την ιδιαιτερότητα της πολυπολιτισμικής κοινότητας.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

1. Η Εκκλησία μας και δη το σώμα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πλέον αναγκαίο, άμεσα να τοποθετηθεί, απέναντι στους όποιους κινδύνους συνεπάγεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και η έκδοση της κάρτας του πολίτη, με πολύ προσοχή. Χωρίς ακρότητες και ζηλωτισμούς, με προσεκτική μελέτη όλων των δεδομένων, των ανησυχιών που εκφράζονται από το πλήθος των πιστών, σε συνεργασία με Θεολόγους, Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, ειδικούς μελετητές και επιστήμονες, με βάση την ορθόδοξη παράδοση και αλήθεια που πάντοτε εκφράζει με την γνήσια διδασκαλία της, την παραδοθείσα υπό του Κυρίου και των Αποστόλων, θα πρέπει να εξετάσει το όλο θέμα σε βάθος και με εγκυκλίους της να διαφωτίσει τον κλήρο και τον λαό του Θεού υπεύθυνα, συγχρόνως δε να αποδυθεί, αν χρειαστεί, σε ένα ουσιαστικό αγώνα για την προάσπιση των ελευθεριών του λαού σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο .
2. Να μετέχει η Εκκλησία δι εκπροσώπων των Συνοδικών της οργάνων στην δημόσια διαβούλευση, που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες για τους βασικούς άξονες της Κάρτας του Πολίτη, και σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία να απαιτήσει την νομική κατοχύρωση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων του πολίτη. Περαιτέρω δε, σύμφωνα με την εκφρασθείσα πρόταση του Καθηγητού της Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο, η Εκκλησιαστική Ιεραρχία να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριλάβει στις συνθήκες της και στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, σε μη αναθεωρήσιμο άρθρο του, τα εξής: «Δεν επιτρέπεται η Ε.Ε. η κράτος-μέλος της να νομοθετήσει, να προωθήσει και να επιβάλλει σε οποιοδήποτε έγγραφο, κάρτα, μικροτσίπ, ταυτότητα η ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, κάποιο αριθμό - όπως τον δυσώνυμο 666 - όνομα η σύμβολο η χάραγμα, που προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση των Χριστιανών η των οπαδών άλλης θρησκείας».

3. Θα μπορούσε να συνταχθεί από την Ιερά Σύνοδο ένα κείμενο ψηφίσματος, μέσα από το οποίο να δοθεί η δυνατότητα στο λαό του Θεού να εκφρασθεί δια της υπογραφής του . Τούτο ασφαλώς θα αποτελούσε μία διαμαρτυρία, η οποία μπορεί να έχει την δύναμη να ανατρέψει η και να ανακόψει τα σχέδια των ιθυνόντων η ακόμα να τους προβληματίσει. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Αγγλίας, όπου η νέα κυβέρνηση συνασπισμού λαμβάνοντας σοβαρά υπ όψιν της, τίς προηγούμενες αντιδράσεις των οργανώσεων εναντίον του ηλεκτρονικού φακελώματος και της νέας "έξυπνης ταυτότητας", ανέδειξε ως μείζον ζήτημα τήν κατάργηση του νομικού καθεστώτος σχετικά με τη "νέα ταυτότητα" και τήν τεράστια συλλογή 50 ειδών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των πολιτών. Οι οργανώσεις αυτές μάζεψαν 10.000 υπογραφές εναντίον της κάρτας του πολίτη, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει την απόφαση να αποσύρει το σχετικό νόμο για τις κάρτες.
4. Παρακαλούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να μεταφέρει στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας τους προβληματισμούς και τις ταπεινές προτάσεις μας, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου πάνω στο θέμα αυτό, με σκοπό τον διαφωτισμό κλήρου και λαού.

http://thriskeftika.blogspot.com/2010/1 ... _7210.html
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:Κάποιες σκέψεις μου, γρήγορα - γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω:

Πάμε παρακάτω..

ή

Και δειλά δειλά,

Νιώθω πως στα έσχατα,

Δηλαδή εννοώ,
ότι όπως για παράδειγμα,
ίσως,
ίσως επαναλαμβάνω,
και στα έσχατα,
να πρέπει ο καθένας μας,

πολυ καλα το χεις πιασει το νοημα.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotisspy έγραψε:Επομένως η κάρτα του πολίτη, σε πνευματικό επίπεδο, μπορεί να είναι:

ή

Θα διαφωνήσω με το ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να τοποθετηθεί στην περίπτωση που ισχύει το 2.
Η Εκκλησία θα πρέπει να πει στο ποίμνιο: "Πάρτε την κάρτα διότι ουδεμία πνευματική βλάβη θα υποστείτε", ώστε να υποστεί ΑΥΤΗ (δηλαδή η ηγεσία της) τις συνέπειες της παραλαβής και όχι ο πιστός.
Αν όμως δεν πάρει θέση, αυτό μεταφράζεται από αδιαφορία έως και εκ του πονηρού, που είναι πάρα πολύ άσχημο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Thomas15n έγραψε:Λοιπόν πάλι τα ίδια με το 666 και τα λοιπά όλα γνωστά. Θέλω να βάλω ξανά το όλο θέμα στο άλλο πλαίσιο που ξαναέγραψα πιό πάνω, δηλαδή θυμόσαστε κάποιοι λόγω ηλικίας τους περίφημους "φακέλους" στην ταινία δε "φωνάζει ο κλέφτης"υπάρχει η σκηνή που ο απατεώνας (Ντούζος) ρωτάει τον αστυνόμο (Πλατής) γιά το φάκελο του χαρακτηριζόμενου ως αναρχικού συλληφθέντα (Ηλιόπουλος), και του απαντάει ο αστυνόμος "δεν υπάρχουν φάκελοι".
Βεβαία όπως όλοι γνωρίζουμε την δεκαετία του 60 υπήρχαν οι φάκελοι και κάηκαν την δεκαετία του 80!
Έχουμε και λέμε αν τότε σου έδινε κάποιος τον φάκελό σου να τον έχεις να τον κουβαλάς μαζί σου και να τον δίνεις όπου στον ζητάνε με την πρώτη ευκαιρία θα το δεχόσουνα; Μα φυσικά ΟΧΙ, ποιός θα έκανε τέτοια παλαβομάρα χωρίς να αντιδράσει;Μα φυσικά ΚΑΝΕΙΣ.
Τώρα λόγω τεχνολογίας θα τον κουβαλάμε μαζί μας υπό την μορφή της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη, τότε ήξερε κανείς τί έλεγε ο φακελός του; Εννοείται όχι, τὠρα ξέρουμε τί θα έχει μέσα η κάρτα αυτή;Εννοείται όχι.
Εκεί πρέπει να πατήσουμε, πάνω στο θέμα των ατομικών μας δικαιωμάτων, άμα πάμε στο 666 και τα τέτοια θα γίνουμε περίγελος. Εκεί αν πατήσουμε στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων μας, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτε διότι αυτοί οι ίδιοι φωνάζουν ότι κόπτωνται δήθεν γιά τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα.
Ακόμη και αν έλθει η στιγμή του σφραγίσματος στο χέρι ή στο μέτωπο πάλι υπάρχει καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων, αλλά τότε θα υπάρχει ο αντίχριστος οπότε θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα ακόμη δεν έχει εμφανιστεί φανερά, άρα το σφράγισμα είναι υπόθεση στον χώρο της φαντασίας γιά τους πιό πολλούς.
Προσοχή να μην την πατήσουμε τώρα που είναι αρχή διότι αν την πατήσουμε τώρα αργότερα χαιρετίσματα στον πλάτανο.
Σωστά, και όπως είπε ο γέροντας Παϊσιος..."θα είναι αρκετά ευρωπαίοι"ώστε να μας στερήσουν τα ατομικά μας δικαιώματα..
και πρόκειτεγια κατάφορη παραβίαση αυτών......
Με την υπόθεση ότι οι αγορές μας θα καταγράφονται στην κάρτα, θα είναι εξερετικά απλό να σχηματίζεται το προφίλ του καθενός, γνωρίζοντας

1) τι εφημερίδα διαβάζεις.
2) τι βιβλία προτιμάς.
3) που συχνάζεις
4) ποια τα καταναλωτικά σου πρότυπα.
5) που βρισκόσουν ανα πάσα στιγμή!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ωραία, αφήσαμε την αντιχριστολογία κι αρχίσαμε την συνωμοσιολογία. Προοδεύουμε :mrgreen: .
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πέσ' ρα ρε Jean Claude Juncker!
Πέστα ρε Πρόεδρε (και πρωθυπουργέ) του Eurogroup!
Καταρρίπτεται ο μύθος της καλής, δημοκρατικής Ε.Ε. που σέβεται τους νόμους!
Δυστυχώς εμείς χάσαμε το μήνημα των δηλώσεών του και αναλώθήκαμε μόνο στο αν τη φράση περί διεφθαρμένης χώρας την είπε ο Μασόνος Α ή ο Μασόνος Β.
Συγγνώμη, ο Πρωθυπουργός Α, ή ο Πρωθυπουργός Β ήθελα να πω.
Ρε πώς μπερδεύομαι έτσι τον τελευταίο καιρό...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”