Η Θάλεια Δραγώνα ξανακτύπησε!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η Θάλεια Δραγώνα ξανακτύπησε!

Δημοσίευση από aposal »

Απόσπασμα από το άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη στο Κυριακάτικο Πρώτο Θέμα της 11ης Απριλίου 2010.
«Η Τουρκόφιλη Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα επελέγη να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στη Ξάνθη, αλλά «ξέχασε» να πάει στη δοξολογία! Θυμήθηκε όμως να ανακοινώσει την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία, ανήμερα της Εθνικής επετείου!
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ζήτησε από την κυβέρνηση να μην ξαναστείλει τη συγκεκριμένη κυρία ως εκπρόσωπό της, στην ακριτική περιοχή»!

(Πέραν όλων των άλλων, αμφισβητείται και το διδακτορικό της)

Όλο το άρθρο στην ιστοσελίδα : http://www.protothema.gr/ekdosi-tis-kir ... =268&tab=1
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Θάλεια Δραγώνα ξανακτύπησε!

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Νομίζω ότι, τη στιγμή που σε τέτοια θέματα, μπαίνει "δραγάτης" η κ. Δραγώνα, είναι εμφανής η διάθεση των κρατούντων.

Οσο για την Τουρκική γλώσσα, βεβαίως να διδάσκεται στις μειονοτικές περιοχές,
Αν όμως λέγαμε στους Τούρκους, να διδάσκονται τα Ελληνικά σε κάποια Τουρκικά σχολεία, σε μειονοτικούς ομοεθνείς μας στην Πόλη, τι θα μας έλεγαν άραγε?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

σε πληροφορω οτι θα μας λεγανε ΝΑΙ και μαλιστα με μεγ'αλη τους χαρα .
Απλά θα υπερφορολογουσανε -ΧΑΡΑΤΣΙ- τους μειονοτικους αδελφους μας...
Τελικά το σχολείο θα έκλεινε επειδη κανεις δεν θα ηθελε να παει .
Και στο τέλος θα μας λέγαν και απο πάνω οτι ολο προβλήματα δημιουργουμε.
-ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ-

και αν νομιζεις οτι ειμαι υπερβολικος ψαξε την ιστορια της λεξης χαρατσι και τον τροπο που κυβερνιοταν η οθωμανικη αυτοκρατορία .
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Ο ύπουλος εχθρός του Έλληνα είναι δυστυχώς εσωτερικός ...ο Έλληνας προδότης! Ιστορικά είναι μια μεγάλη αλήθεια.
(Αυτό ισχύει και στην Αγία μας Πίστη, αφού οι χειρότερες αιρέσεις έγιναν από ...Ιερείς αρχίζοντας από τον Άρειο...)
Πλέον είναι ξεκάθαρο στον κάθε σώφρονα και λογικό άνθρωπο, είμαστε στα χέρια τους,στους ανθρώπους των λέσχεων και δεν είναι και λίγοι...
Κρίμα! Να περιμένετε η κατάσταση να πάει προς το χειρότερο...Ευτυχώς υπάρχουν και Χαρές(Νικοπούλου) που
μας δίνουν χαρά...Πάντως η σήψη στο πολιτικό σύστημα είναι του αισχύστου είδους, ιδίως στα 2 μεγάλα κόμματα...
Προσωπικά δεν νομίζω να τους ανεχτεί ο κόσμος άλλη φορά, ιδιαίτερα μετά τη ταπείνωση που δεχόμαστε ως έθνος σε
οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό και εθνικό επίπεδο. Νομίζω θα φύγουν το βράδυ τρέχοντας..ή με κανώ διασχίζοντας τον Ατλαντικό...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι ότι διδάσκει ξένες γλώσσες, αλλά ότι ΔΕΝ διδάσκει τα Ελληνικά. Αν στα Ελληνικά σχολεία διδάσκοντο η Ελληνική γλώσσα, η Ελληνική ιστορία και η Ορθοδοξία δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να διδάσκονταν οποιαδήποτε άλλη γλώσσα ή θρησκεία. Οποιοσδήποτε γνωρίσει το μεγαλείο της δικής μας γλώσσας και της θρησκευτικής μας λατρείας μπορεί εύκολα να κάνει συγκρίσεις και να επιλέξει το καλύτερο, το γνήσιο, το αληθινό.
Γι' αυτό και η εντολή των οραματιστών της παγκοσμιοποίησης προς τους κυβερνώντας την Ελλάδα ήταν μία και συγκεκριμένη: Να καταργηθούν σταδιακά (ώστε να μην υπάρξει αντίδραση): Γλώσσα, ιστορία, παραδόσεις και - φυσικά - η ορθοδοξία. Το αντίτιμο ήταν η είσοδος στην ΕΟΚ και οι πλούσιες επιχορηγήσεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”