Χρόνια πολλά Σμαρούλα!!!

Ευχές.

Συντονιστής: Συντονιστές

arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Χρόνια πολλά Σμαρούλα!!!

Δημοσίευση από arxontopoulo »

Χρόνια πολλά και καλά Σμαρούλα!
Εύχομαι κάθε ευλογία του Θεού στη ζωή σου!
Καλή μετάνοια και καλό παράδεισο!

Εικόνα
Όπως αγαπάς!
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΜΑΡΟΥΛΑ!!!

Δημοσίευση από evagelia »

ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΚ ΘΕΟΥ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ
flower-art3.jpg
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΛΠΙΔΑ
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Χρόνια καλά κι ευλογημένα!
Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να τα καμαρώσεις όπως θέλει ο Κύριος!
Σ' ευχαριστούμε για όλα!!!

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Και εσείς ότι επιθυμείτε να σας το χαρίζει απλόχερα ο Κύριο μας. Τις πρεσβείες των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων να έχουμε όλος ο κόσμος. Μερικά κεράσματα νηστίσιμα..προς το παρόν και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που κάνει να είμαι μαζί σας και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα ωραία πράγματα που μου έχετε μάθει.
Εικόνα

Εικόνα

Ενα μεγάλο ευχαριστώ με πολλά πολλά λουλουδάκια. Ετσι όμορφη να είναι και ζωή σας! Σας ευχαριστώ για όλα!

Εικόνα
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

Κι από μένα Σμαρώ τα Χρόνια μου Πολλά και στο Θεό ευάρεστα.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Εικόνα

:8 :8 :8
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.. και εσείς ότι επιθυμείτε στην αγκαλιά σας να το βρείτε με τη βοήθεια του Κυρίου Μας.Τις πρεσβείες των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων να έχουμε , όλος ο κόσμος.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Χρόνια πολλά και αρεστά στον Κύριό μας, βρε Σμαραγδή!
Τι γιορτάζεις; Γενέθλια;
Πάτησες επιτέλους τα 40;
(Με τον καλό λόγο είμαι πάντα)!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

aposal έγραψε:Χρόνια πολλά και αρεστά στον Κύριό μας, βρε Σμαραγδή!
Τι γιορτάζεις; Γενέθλια;
Πάτησες επιτέλους τα 40;
(Με τον καλό λόγο είμαι πάντα)!
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια
(Ανακατεύθυνση από: Αγιος Σμαραγδος*)

Άγιος που εορτάζει στις: 09/03/2009

Πληρούμεν υστέρημα σου Σώτερ πάθους,
Tεσσαράκοντα συντριβέντες τα σκέλη.
Aμφ’ ενάτην εάγη σκέλε ανδρών τεσσαράκοντα.

Βιογραφία
Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στην αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Τότε ένας από τους σαράντα, ο Κάνδιδος, απαντά: "Ευχαριστούμε για τους επαίνους της ανδρείας μας. Άλλ' ο Χριστός, στον όποιο πιστεύουμε, μας διδάσκει ότι στον καθένα άρχοντα πρέπει να του προσφέρουμε ό,τι του ανήκει. Και γι' αυτό στο βασιλέα προσφέρουμε τη στρατιωτική υπακοή. Αν, όμως, ενώ ακολουθούμε το Ευαγγέλιο, δεν ζημιώνουμε το κράτος, αλλά μάλλον το ωφελούμε με την υπηρεσία μας, γιατί μας ανακρίνεις για την πίστη πού μορφώνει τέτοιους χαρακτήρες και οδηγεί σε τέτοια έργα;" Ο Αγρικόλας κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τους επιβληθεί με ήρεμο τρόπο και διέταξε να τους βασανίσουν. Οπότε, μια παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα, τους ρίχνουν στα κρύα νερά μιας λίμνης. Το μαρτύριο ήταν φρικτό. Τα σώματα άρχισαν να μελανιάζουν. Αλλα αυτοί ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο, λέγοντας: "Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος. Λίγο ας υπομείνουμε και σε μια νύχτα θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα". Ενώ προχωρούσε το μαρτύριο, ένας μόνο λιποψύχησε και βγήκε από τη λίμνη. Τον αντικατέστησε όμως ο φρουρός (Αγλάϊος), που είδε τα στεφάνια πάνω από τα κεφάλια τους. Ομολόγησε το Χριστό, μπήκε στη λίμνη και μαζί με τους 39 παίρνει και αυτός το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού μισοπεθαμένους τους έβγαλαν το πρωί από τη λίμνη και τους συνέτριψαν τα σκέλη. Κατά τους Παρισινούς Κώδικες 1575 και 1476 τα ονόματα τους ήταν: Κυρίων, Κάνδιδος (ή Κλαύδιος), Δόμνας, Ευτύχιος (ή Ευτυχής), Σεβηριανός, Κύριλλος, Θεόδουλος, Βιβιανός, Αγγίας, Ησύχιος, Ευνοϊκός, Μελίτων, Ηλιάδης (ή Ηλίας), Αλέξανδρος, Σακεδών (ή Σακερδών), Ουάλης, Πρίσκος, Χουδίων, Ηράκλειος, Εκδίκιος, (ή Ευδίκιος), Ιωάννης, Φιλοκτήμων, Φλάβιος, Ξάνθιος, (ή Ξανθιάς), Ουαλέριος, Νικόλαος, Αθανάσιος, Θεόφιλος, Λυσίμαχος, Γάϊος, Κλαύδιος, Σμάραγδος, Σισίνιος, Λεόντιος, Αέτιος, Ακάκιος, Δομετιανός (ή Δομέτιος), δυο Γοργόνιοι, Ιουλιανός, (ή Ελιανός ή Ηλιανός), και Αγλάϊος ο καπικλάριος. (Ορισμένοι Κώδικες αναφέρουν και επιπλέον των σαράντα ονόματα, όπως αυτά των Αγίων Αειθάλα, άλλου Γοργονίου κ.λ.π.).

Απολυτίκιο
Ήχος γ'. θείας πίστεως.
Θείω Πνεύματι, συγκροτηθέντες, δήμος ώφθητε, τροπαιοφόρος, Αθλοφόροι Χριστού Τεσσαράκοντα· δια πυρός γαρ και ύδατος ένδοξοι, δοκιμασθέντες λαμπρώς έδοξάσθητε. Άλλ' αιτήσασθε, Τριάδα τήν υπερούσιον, δωρήσασθαι ημιν το μέγα έλεος.

Ιστορικά στοιχεία ονόματος
Δραστήριος Βυζαντινός στρατηγός επί αυτοκράτορος Μαυρικίου.
http://www.saint.gr/64/saint.aspx

Υ.Σ Νομίζω εορτάζω Απόστολε... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Οσο για τα σαράντα έχω μερικά χρονάκια ακόμα μπροστά μου!Σε ευχαριστώ για τις ευχέ σου!! και εσ΄θ οτι επιθυμείς μαζί με τη γλυκιά μας Μαίρη να το έχετε απλόχερα απο τον Κύριο μας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χρόνια Πολλά”